пʼятницю, 22 лютого 2013 р.

Народний депутат України Ірина Сех провела прийом громадян у Буську




Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех провела особистий прийом громадян в м. Буськ. У прийомі взяли участь свободівці – депутат Львівської обласної ради Володимир Чехут, заступник голови Буської районної ради Богдан Гринишин, депутати районної і міської рад.

На зустріч з Іриною Сех прийшли близько сотні громадян; прийом, замість чотирьох запланованих, тривав дев'ять годин. Зверталися із гострими питаннями, зокрема щодо транспортних перевезень, освітлення вулиць, отримання інвалідності, аварійного житла, катастрофічного стану доріг та ін.

Зокрема, до народного депутата звернулася ожидівський сільський голова Олександра Шах з проханням допомогти врятувати унікальну дерев'яну церкву в с. Закомар'я. Ірина Сех скерувала відповідного листа до Львівської обласної ради з проханням внести цю пам'ятку сакральної архітектури до програми протипожежного захисту дерев'яних церков, щоби профінансувати ці заходи з обласного бюджету.

Ожидівський сільський голова звернулася зі ще однією проблемою – необхідно облаштувати в селі амбулаторію сімейної медицини. За її словами, зараз у селі є фельдшерсько-акушерський пункт, який розміщено в непристосованому приміщенні. Однак для амбулаторії можна облаштувати вільне нежитлове приміщення, яке пустує. Ірина Сех пообіцяла посприяти з фінансуванням ремонту цієї будівлі, аби ожидівці могли отримувати первинну медичну допомогу в нормальних умовах.

Сільський голова Гумниськ Тетяна Кравець звернулася до народного депутата з проханням допомогти з газифікацією села. Ірина Сех звертатиметься з цією проблемою до уряду та компанії "Нафтогаз України".

Сільський голова Побужан Любов Дацьків розпочала розмову з народним депутатом не зі скарг чи прохань, а зі слів вдячності: завдяки підтримці депутатів Львівської обласної ради сільська громада перемогла в чотирьох конкурсах мікропроектів, отримавши з обласного бюджету на засадах співфінансування кошти на розв'язання проблем громади, зокрема відновлення народного дому, дитячого садочка тощо. Також сільський голова звернулася з проханням ініціювати зміни до законодавства, аби кошти, зароблені на території сільської ради, залишалися в розпорядженні громади.

З приводу необхідності змін до законодавства звернулися також фермери Буського району. Вони повідомили, що новий закон про сівозміну потребує від фермерів додаткових витрат на оформлення паперів, що є абсолютно невиправданим. Ірина Сех пообіцяла звернутися з цього приводу до профільного комітету Верховної Ради. Так само вона клопотатиме про зміни в законодавстві в питанні особистих селянських господарств, згідно з якими вже цього року всі члени родини вважаються власниками особистого селянського господарства, через що вони позбавлені права на отримання допомоги з безробіття. Із цим проханням до Ірини Сех звернулися селяни Буського району.

Місцева влада та жителі Буська стурбовані руйнуванням пам'ятки архітектури – палацу Бадені. Як зазначив заступник голови Буської районної ради Богдан Гринишин, палац перебуває на балансі Міністерства внутрішніх справ, а земля – Міноборони. Як відомо, кілька років тому правоохоронні органи планували розмістити тут пункт тимчасового перебування нелегальних мігрантів, однак громада виступила категорично проти цього і за збереження палацу. Однак відтоді ні одне, ні друге міністерство не переймалися збереженням будівлі. Ірина Сех, яка добре володіє цією проблемою ще відтоді, як була депутатом обласної ради, пообіцяла клопотати про порятунок пам'ятки архітектури на центральному рівні.
Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар