четвер, 10 липня 2014 р.

Богдан Гринишин ознайомився з підготовкою до реконструкції дитячого дошкільного закладу у с.Сторонибаби

Голова райдержадміністрації Богдан Гринишин відвідав с.Сторонибаби де незабаром розпочнеться реконструкція дитячого дошкільного навчального закладу .Також він зустрівся з місцевою громадою, адміністрацією ДНЗ "Курочка ряба", батьками дошкільнят. На зустрічі обговорювались питання соціального розвитку села, залучення інвестицій, участь села у міжнародних проектах.

Богдан Гринишин ознайомився з проведенням ремонтних робіт Народного дому у с.Топорів

 Голова Буської РДА "свободівець" Богдан Гринишин побував у с.Топорів де ознайомився з ходом проведення ремонтних робіт Народного дому. Завершення ремонтних робіт планується у жовтні поточного року.

 Нагадуємо, що цикл ремонтно-будівельних робіт здійснюється за сприянням Українського фонду соціальних інвестицій, який за фінансування уряду Німеччини реалізує мікропроекти на рівні маленьких міст та сіл. А ось реалізовуються вони на базі об'єктів соціальної сфери -шкіл, дитячих садочків, амбулаторій, ФАПів, народних домів, бібліотек і водоводів. Яких саме, люди вирішують гуртом на загальних зборах громади. До того ж 20% - це місцеві кошти, правда у Бущині і Львівщині загалом, 10% фінансують з обласного бюджету, а 10 -громади. Але спершу має бути крок від людей, готовність співфінан-сувати проект і визначити склад Агенції з його впровадження.
У Буському районі шість об’єктів соціальної сфери, де завдяки УФСІ буде здійснено, чи вже здійснюються роботи: загальноосвітні школи №1 у Буську, Задвір'ї, Андріївці, дитячі дошкільні навчальні заклади "Калинонька" смт.Красне, "Курочка Ряба" с.Сторонибаби та Народний дім с.Топорів.

Микола Чучман провів прийом громадян Буського району

Перший заступник голови Буської РДА Микола Чучман провів прийом громадян Буського району. До посадовця звернулися жителі села Кути з проханням допомогти у вирішенні питання ремонту загальноосвітньої місцевої школи, оскільки ремонт потребує значних коштів. На прийомі були присутні сільський голова с. Кути та керівник відділу освіти Буської РДА, які зазначили, що школа була побудована у 198901990 роках та знаходиться у складі недобудованого комплексу споруд: будинок кульури, спортзал, басейн. Покриття даху неякісне - у дощ протіккає. Для ремонту школи потрібно близько 200 тисяч грвень. За результатами прийому буде здійснено першочергові заходи, аби задавнену проблему зрушити з місця й у майбутньому вирішити.

Микола Чучман провів робочу нараду з перевізниками Буського району

Перший заступник голови Буської РДА «свободівець» Микола Чучман провів нараду з керівниками автотранспортних підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення на території Буського району. Основним питанням було невиконання рейсів по маршрутах Львів-Циків через Красне, Петричі, Закомар'я, а також Львів-Топорів через Гуту. Також було обговорено питання якості обслуговування пасажирів, безпеки перевезень та культури поведінки водіїв.