суботу, 10 травня 2014 р.

Кандидат у президенти України Олег Тягнибок провів зустріч у Буську

Плекаймо українську силу!-  з такою програмою йде на вибори Олег Тягнибок.- Влада, як і народ,  має бути патріотичною і фаховою. Головна тема - збереження України. Революція Гідності не завершена, вона триває.
 Маємо бути єдині, подолати зовнішнього ворога, подолати сепаратизм і втілювати в життя гасла Майдану.
 Нова влада - не заміна табличок на кабінетах: українці готові обирати і контролювати владу. У тому нам допоможе процедура відкликання тих, кого обрали.
 Програма захисту українців була важлива і є важливою. Тягнибок наголосив, що у його програмі першочерговими політичними заходами є пропорційна система виборів за відкритими списками, скорочення кількості депутатів у парламенті до 300 осіб та зняття депутатської недоторканості.
 "Свобода" - партія середнього класу.  Ми маємо ліквідувати прірву між багатими і бідними. Стратегічні підприємства - у  державну власність, землю не продавати, медицину - страхову, пенсійну реформу повернути, молодим - гарантоване перше робоче місце, гроші - з офшорів.
 Олег Тягнибок із Буська відбув на Золочів. Люди жартували, що найкраща, найрівніша дорога до сусіднього райцентру - водний шлях Бугом і Золочівкою...

Звернення голови районної державної адміністрації Богдана Гринишина з нагоди 69-ї річниці завершення ІІ світової війни

Дорогі краяни!
Шановні ветерани і учасники Другої Світової війни!
Земний уклін усім, хто з зброєю в руках воював на фронтах війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував українську землю. Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас, живих і мертвих, – нетлінна, вдячність народу – безмежна.
Зараз Українська держава знову потребує захисту своєї територіальної цілісності, захисту державності, своїх громадян від проросійських сил, які намагаються підступно захопити за допомогою терористичних банд українську землю та розв’язати нову війну.
Тому сьогодні, як ніколи раніше, завдання кожного з нас, громадян України, відстояти свою землю від чужоземних загарбників, як це робили наші діти та прадіди, обороняючи свою домівку, свій край, рідну державу від окупантів.
Шановні ветерани! Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов’язку – це високий приклад для наслідування. Це - безстрашність і героїзм, які властиві українцям з діда-прадіда в боротьбі за волю, за свою державу.
В цей день щиро бажаю кожному з Вас міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих років активного життя, а усім громадянам України – відстояти українську державність та територіальну цілісність у боротьбі з агресором.

Голова райдержадміністрації Богдан Гринишин взяв участь у покладанні квітів до Вічного вогню та братської могили воїнів, які загинули в роки Другої світової війни

Сьогодні, 8 травня, в знак пам’яті за жертвами Другої світової війни голова райдержадміністрації Богдан Гринишин взяв участь у покладанні квітів до Вічного вогню та братської могили воїнів, які загинули в роки Другої світової війни від рук німецько-фашистських загарбників.
Разом з Богданом Гринишиним корзину квітів на міському кладовищі Буська покладали: голова районної ради Володимир Замроз, Буський міський голова Ростислав Сліпець, голова районної організації ветеранів України Віктор Луженцов.
Посадовці вклонилися світлій пам’яті загиблих, вшанували жертв війни хвилиною мовчання.

В народному домі с. Яблунівка відремонтують аварійну стелю за спонсорські кошти

За дорученням голови райдержадмінстрації Богдана Гринишина 8 травня робочою групою у складі заступника голови РДА Євгена Кичурчака, головного архітектора Бущини Миколи Владики, спеціаліста з технагляду А.Киричука, керівництва Яблунівської сільської ради та депутата райради Богдана Вовка проведено обстеження стану народного дому с. Яблунівка, визначено об'єм проведення необхідних ремонтних робіт аварійної стелі цього об'єкту соціальної сфери села.
Ремонт здійснюватиметься за спонсорської допомоги місцевого підприємця, депутата районної ради Богдана Вовка, та за підтримки активу населеного пункту.

Голова райдержадміністрації Богдан Гринишин взяв участь у нараді з питань підготовки до позачергових виборів Президента України

«Ми повинні максимально реагувати на проблемні питання та всебічно сприяти в організації виборчого процесу. Завдання органів виконавчої влади – забезпечити законність і правопорядок під час волевиявлення громадян», – на цьому наголосила голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех під час наради з питань підготовки до позачергових виборів Президента України.
Як зазначив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців ЛОДА Федір Алєйніков, на Львівщині повністю сформовано склад окружних виборчих комісій, надано приміщення та укомплектовано дільниці матеріально-технічними засобами. Також ДВК забезпечено телефонним зв’язком. Дільниці, які не мають дротового телефонного зв’язку, будуть забезпечені мобільним телефонним зв’язком.
Окрім того, з 5 травня розпочали роботу виборчі дільниці на постійній основі, яких всього у Львівській області є 2144.
«Участь у виборчому процесі будуть брати й переселенці з окупованих територій України. Так, в обласному реєстрі виборців нараховується близько 800 громадян», – повідомив Ф. Алєйніков.
Нагадаємо, для осіб, які тимчасово проживають на Львівщині, було спрощено процедуру зміни місця голосування. Внести зміни у реєстр виборців можна до 19 травня.

Голова РДА Богдан Гринишин провів зустріч з інвесторами щодо будівництва сміттєпереробного заводу поблизу с.Вербляни

 5 травня відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Богдана Гринишина з інвесторами щодо будівництва сміттєпереробного заводу біля с.Вербляни. Інвестор - Інжирінгово-фінансова компанія «Етіс», яку представляли Ігор Погребінський та Ольгерд Тімофєєв, який займає посаду директора.
 Під час зустрічі сторони констатували позитивні зрушення у реалізації проекту. Зокрема, напрацьовано та затверджено на сесії Буської міської ради меморандум про співпрацю, отримано схвалення щодо будівництва заводу у місцевої громади с. Вербляни та комісії з питань екологічної безпеки, використання природних ресурсів та охорони навколишнього середовища Буської районної ради. 
 На завершення зустрічі Богдан Гринишин запевнив інвесторів у всебічній підтримці реалізації в районі даного проекту, висловив переконня, що компанія неухильно дотримуватиметься усіх норм українського законодавства в своїй діяльності.
Це вже друга зустріч керівництва РДА з зазначеним інвестором. Перша відбулася 14 лютого цього року.