пʼятницю, 22 лютого 2013 р.

У Буську громада й школярі пікетують "Шеврон"


Уранці 8 лютого 2013 року пікетувальники вийшли на вулицю в місті Буськ. Громадяни проводять акцію протесту біля приміщення музичної школи, де має розпочатися семінар щодо видобування сланцевого газу, який організовує компанія "Шеврон". До дорослих учасників акції протесту приєдналися школярі, які власноруч намалювали плакати й скандують гасло: "Хочемо чисту воду!"

Пікетувальники, серед яких – представники місцевих громад Буського району та сусідніх районів, де планують видобування сланцевого газу, тримають у руках плакати з написами: "Чиста вода – здорова нація!", "Гідророзрив – під Межигір'ям!", "Надра – власність народу!", "Ні – газовому Чорнобилю!", "Сім'ї" – прибуток, громаді – екологічні проблеми", "Ставицькому – сланцеву воду!", "Земля належить громаді!" та інші.

Нагадаємо, що 8 лютого в Буську розпочинається семінар на тему видобування сланцевого газу, організований компанією "Шеврон" для місцевих громад. Такі семінари вже відбулися 6 лютого в Миколаєві та 7 лютого в Кам'янці-Бузькій. У семінарах взяли участь сільські голови, депутати місцевих рад, представники громад. Усі ці зібрання супроводжували акції протесту проти видобування сланцевого газу на Львівщині.

У м. Миколаїв представників місцевих громад на семінар з питань видобування сланцевого газу, організований компанією "Шеврон", не пустили. Хоча раніше компанія декларувала, що проведе низку семінарів спеціально для інформування територіальних громад районів, де планується видобування сланцю.

Немає коментарів:

Дописати коментар