четвер, 17 липня 2014 р.

Відбулася позачергова сесія Буської районної ради


16 липня відбулася 34-та позачергова сесія Буської районної ради. Депутати вшанували молитвою двох наших земляків, які загинули на Сході України.
 На сесії виступив Львівський військовий комісар, який доповів про ситуацію в зоні АТО. Повідомив, що Сході України воюють близько 5 тисяч військових з Львівської області, з Буського району 79 військовослужбовців. Розповів про постійні обстріли блокпостів українських військових, боротьбою з проплаченими спеціально підготовленими російськими найманцями. Він вернувся до депутатів з проханням про фінансову допомогу Українській Армії, яка веде боротьбу з окупантом. Також повідомив про відновлення роботи Буського військкомату і необхідність виділення приміщення для його роботи. Депутатський корпус підтримав це рішення.
 Згодом виступив Голова Буської РДА "свободівець" Богдан Гринишин, який підняв господарські питання життєдіяльності Буського району: про початок ремонтних робіт приміщення Буської ЗОШ №1, Андріївської і Задвір'янської шкіл. Про розширення співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій для задіяння ще двох об'єктів у місті Буську та с.Тур'є.
 З ініціативи фракції ВО "Свобода" депутати прийняли звернення до Президента України та Верховної Ради України з вимогою вжити заходів для дострокового припинення повноважень парламенту .
 Також на сесії були направлені  звернення: до Міністра охорони здоров'я щодо необгрунтованого введення нової форми медичних книжок, яка є фінансово затратною та до директора "Укрзалізниці" щодо відновлення зупинок пасажирських поїздів на станції Красне у напрямку Києва.

Фермерські господарства Бущини допомагають продуктами жителям Донецька та Луганська


На виконання телеграми Мінагрополітики щодо вжиття невідкладних заходів з організації забезпечення звільнених від терористів жителів Донецької та Луганської областей продуктами харчування проведено зустріч з керівниками агропідприємств Буського району.



Допомогу зголосилися надати підприємства:
1.Фермерське господарство «Дзвін» (мука -50 кг, цукор – 50 кг).
2. Фермерське господарство «Апогей-Агро» (крупа ячмінна 100 кг).
3. Приватне підприємство «Агро Прогрес» (цукор – 50 кг).
4. Фермерське господарство «Вербиченька» (макаронні вироби – 50 кг).
5. Фермерське господарство «Соколівка» (крупа ячмінна – 50 кг).
6. Фермерське господарство «Вібо» (мука – 50 кг).
7. Фермерське господарство «Весна» (макаронні вироби – 50 кг).
8. Фермерське господарство «Щедрий лан» (мука -50 кг).

Богдан Гринишин виділить кошти на лікування жительці смт.Красне

Жителька смт.Красне, яка потребує коштів на лікування звернулася до голови РДА Богдана Гринишина з проханням по допомогу. На даний час жінка перебуває у скрутному фінансовому становищі та не в змозі оплачувати лікування. Після розгляду ситуації "свободівець" прийняв рішення надати жінці допомогу. Громадянка зможе отримати кошти після надання необхідних документів, які дають право на отримання такого виду допомоги.

Завершилася реконструкція приміщення дитячої дошкільної установи «Джерельце» у смт.Олесько


Голова Буської РДА Богда Гринишин провів нараду по завершенню реконструкції приміщення дитячої дошкільної установи "Джерельце". У нараді прийняли участь селищний голова смт.Олесько А.Триндюк, представники фірми-підрядника ТзОВ "Карпатспецбуд", керівник районного управління інвестицій та капітального будівництва. Також у оновленому приміщенні відкриється друга група на 26 дітей.