пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

37-ма сесія Буської районної ради не підтримала "Автомайдан". ВО "Свобода" одноголосно "ЗА"


11 грудня відбулося 37-ме сесійне засідання Буської районої ради. На порядку денному було розглянуто низку актуальних питань. В розминці було заслухано інформацію щодо ситуації про вимкнення електроенергії на території району, з якою ознайомив начальник Буського РЕМ.
 Під час розгляду питання внесення змін до показників районного бюджету Буського району на 2014 рік,  керівник фінансового управління повідомив, що бюджет виконується в повному обсязі, а це є доволі хорошим показником за такий великий період часу. Були проголосовані зміни до районного бюджету.
Резонанс викликало шосте питання, а саме надання в оренду приміщення яке належить Буській районній раді. Претендентами була ГО "Обласний Автомайдан", яка займається збором та поставкою продовольства військовослужбовцям в зону АТО. Згідно законодавства для надання в оренду нерухомого майна районна рада повинна провести певну процедуру, мав бути оголошений конкурс, а засоби масової інформації районої ради (газета "Воля Народу") розмістити оголошення.
Таке оголошення було, але прочитати його можливо було людям з дуже хорошим зором та унікально розвиненою увагою. Все ж ГО "Обласний автомайдан" подав заявку на отримання офісу і останнє слово залишилося за депутатами районної ради. Депутати хотіли заслухати керівника громадської організації, але він на даний час перебував в зоні АТО та не міг бути присутній на сесії. Раніше Буська районна рада завжди сприяла громадським організаціям надававши приміщення для їхньої діяльності. Представник газети "Воля Народу" депутат районної ради від ВО "Батьківщина" повідомила, що, ця організація неспроможна платити за комунальні послуги тому не потрібно надавати їм приміщення "на халяву". Чи не задумувалася вона що ця організація чи не єдина в районі яка реально возить допомогу в зону АТО нашим хлопцям а її члени працюють, використовуючи власний час та зусилля стараються допомогти військовим продовольством, одягом, амуніцією. Голова Буської РДА "свободівець" Богдан Гринишин запропонував прийняти програму підтримки громадської організації і компенсації компослуг балансоотримувачу газеті "Воля Народу". На погляд ВО "Свобода" хлопців не спитали чи готові вони самостійно оплачувати компослуги, натомість були висловлені такі припущення:
"Та ж вони будуть платити з зібраних коштів на АТО!!!", але ніхто навіть не задумався що коли не нададуть приміщення для збору тих коштів то і збору власне може ніякого не бути. Отже, за результатами голосування депутати не підтримали надання приміщення ГО "Облавтомайдан", натомість умудрилися запропонувати цікаві схеми надання офісу у відділі культури та районній раді, що суперечить чинному законодавству.  Фракція ВО "Свобода" одноголосно голосувала "ЗА" надання приміщення в оренду за одну гривню. Нехай громада району робить висновки чи це достойний рівень підтримки депутатського корпусу Буської райради для організації яка возить допомогу в АТО чи ні...
Фракція ВО "Свобода" буде вишукувати можливість допомогти з приміщенням ГО "Облавтомайдан".