суботу, 20 вересня 2014 р.

Перебуваючи у Буському районі, перший заступник голови ЛОДА "свободівець" Й.Ситник побував у палаці графа Бадені, в Задвірянській школі, дав інтерв’ю Буському радіомовленню

Під час перебування на теренах Бущини перший заступник голови ЛОДА Йосиф Синик у супроводі голови РДА Богдана Гринишина побував на території колишнього військового містечка №12, де ознайомився з станом, в якому перебуває пам’ятка архітектури - палац графа Бадені в Буську; відвідав Задвірянську ЗОШ І-ІІІ ступенів, де проводяться роботи в рамках реалізації проекту Українського Фонду соціальних інвестицій (УФСІ); дав інтерв’ю журналістам Буського радіомовлення щодо актуальних питань стану та перспектив розвитку Львівщини.

Перший заступник голови ЛОДА "свободівець" Йосиф Ситник провів виїзний прийом громадян Буського району

18 вересня у Буській райдержадміністрації за участю голови РДА Богдана Гринишина відбувся прийом громадян району першим заступником голови Львівської облдержадміністрації Йосифом Ситником.
До обласного посадовця звернулися громадяни за допомогою у вирішенні власних проблем, роз’ясненні важливих питань, які турбують громадськість Буського району. Зокрема: виділення фінансової допомоги на лікування дитини за кордоном; сприяння у виділенні земельної ділянки релігійній громаді Красного; необхідності здійснення дієвого контролю за здійсненням пасажирських перевезень на території області, дотримання власниками автотранспортних засобів встановлених Львівською ОДА тарифів на проїзд; порядку створення, забезпечення, функціонування територіальних батальйонів оборони; фінансування та ремонту доріг державного значення; дотримання цукровими заводами порядку вивезення з полів буряків; планові відключення електроенергії та заходи з енергоощадливості, що проводитимуться в області в осінньо-зимовий період.

У Буську побували медійники ТРК «Львів», які знімають телефільм про учасників революції Гідності

18 вересня в Буську побували журналісти телерадіокомпанії «Львів», які готують до випуску телефільм, в числі героїв якого наші земляки, які були учасниками революції Гідності в Києві. Серед них троє священиків УГКЦ: о.Богдан Юрків, о.Ярослав Лозовий, о.Олег Макар; громадські активісти, прості громадяни-патріоти, представники органів влади.

Перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник та голова Буської РДА Богдан Гринишин стали учасниками семінару-практикуму «А ми тую січовую славу збережемо!»

«А ми тую січовую славу збережемо!» - саме таку промовисту назву мав кущовий семінар-практикум директорів та художніх керівників сільських Народних домів, проведений на базі Задвір`янського Народного дому.
Місце проведення семінару вибрано не випадково, адже у цьому сільському закладі культури ось уже 10 – років працює Народний чоловічий вокальний ансамбль «Січові стрільці». Керівник цього колективу – Роман Ладига. У тісній співпраці з директором Народного дому Володимиром Благим та художнім керівником Марією Благою він творить справжнє пісенне патріотичне дійство.
Розпочали семінар з гімну України та молитви «Отче наш», яку прочитав настоятель місцевого храму - отець Петро Гунчак.
Серед учасників семінару були представники обласної,районної та місцевої влади: перший заступник голови ОДА Й.Ситник, голова Буської РДА Б.Гринишин, Задвір`янський сільський голова Т.Дума.
Йосип Ситник у своєму виступі зазначив: «Патріотичний змаг січового стрілецтва, як спадок, передався воїнам сучасності, які нині, жертвуючи своїм життям, захищають рубежі Вітчизни. І саме тому Україна була і буде незалежною, суверенною державою. Ніякий ворог не подолає нашої свободи».
Голова Буської РДА Б.Гринишин побажав учасникам семінару нездоланної віри у перемогу нашого народу в боротьбі з російськими окупантами. «Але переможемо ми лише тоді, коли будемо єдині у думках та вчинках, щирій любові до Вітчизни, - сказав він.
Керівник відділу культури та туризму Буської РДА Л.Ціхоцька вручила подяки керівнику колективу «Січові стрільці» Р.Ладизі та директору Народного дому В.Благому. Учасники семінару поклали квіти до могили вояків УПА.
Завершальним етапом семінару стала многоголоса, промовиста «Червона калина» у виконанні усіх присутніх. 

В Буську завершується капітальний ремонт частин вулиць Шашкевича, Злуки, Валової, Сагайдачного, повністю ремонтують Садову та Петрушевича, проводиться поточний ремонт м-ну Незалежності та вул.Львівської

Одночасно на кількох вулицях Буська на завершенні капітальний ремонт асфальтового покриття, яке за сонячної погоди якісно, за наявності всієї необхідної техніки проводить Львівське ШРБУ- 65, яке базується у Запитові.
Інспектували стан проведених робіт сьогодні, 18 вересня, голова райдержадміністрації Богдан Гринишин і Буський міський голова Ростислав Сліпець. 
Як повідомив керівника району очільник міста, вже у п’ятницю, 19 вересня, усі ремонтні роботи на вулицях Шашкевича, Злуки, Валовій, Сагайдачного, Садовій, Петрушевича, майдані Незалежності та по вул. Львівській буде повністю завершено. На черзі вулиця Богдана хмельницького, яка також потребує якісного капітального ремонту.

На Львівщині створено «Телефон довіри – вибори 2014»

Для узагальнення проблемних питань щодо порушень виборчих прав громадян та їх вирішення на Львівщині створено «Телефон довіри – вибори 2014», – про це 17 вересня під час «круглого столу» щодо проведення позачергових виборів до Верховної Ради України повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців облдержадміністрації Федір Алейніков.
Він додав, що внутрішньо переміщені особи мають право взяти участь у виборах шляхом звернення у відповідні органи реєстру виборців, які формують реєстр виборців і тимчасово змінити своє місце голосування.
«Така практика вже мала місце на цьогорічних позачергових президентських виборах. Роз’яснювальна робота у цьому питанні проводитиметься через ЗМІ», – сказав Ф.Алєйніков.
Номери “Телефонів довіри – вибори 2014″ : (032) 299-92-85 та +38 067-492-13-79.

Село Ожидів в числі населених пунктів Львівщини, де облаштують дитячі майданчики загальною сумою у півмільйона гривень

На засіданні комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму депутати Львівської обласної ради погодили населені пункти, в яких коштом обласного бюджету встановлять 20 майданчиків вартістю 25 тис. грн. кожен.
Відтак, у цьому році в рамках програми встановлення дитячих ігрових майданчиків у сільських місцевостях Львівщини, майданчики запланували облаштувати у таких селах, як: Пониковиця (Бродівський р-н), Ожидів (Буський р-н), Суховоля (Городоцький р-н), Дуліби (Жидачівський р-н), Смереків (Жовківський р-н), Єлиховичі (Золочівський р-н), Жовтанці (Кам’янка-Бузький р-н), Крупське (Миколаївський р-н), Гусаків (Мостиський р-н), Боршів (Перемишлянський р-н), Містки (Пустомитівський р-н), Новий Витків (Радехівський р-н), Ралівка (Самбірський р-н), Труханів (Сколівський р-н), Волевин (Сокальський р-н), Страшевичі (Старосамбірський р-н), Верчани (Стрийський р-н), Нижнє Висоцьке (Турківський р-н), Старичі (Яворівський р-н) та в смт Підбуж (Дрогобицький р-н).
Таку інформацію надала прес-служба Львівської облради.
Роботи по облаштуванню дитячих майданчиків запланували проводити у вересні – жовтні поточного року. Для реалізації цієї програми виділили 500 тис. грн.
Додамо, що програма облаштування дитячих ігрових майданчиків у сільській місцевості Львівщини на 2014 рік була затверджена депутатами на сесії обласної ради 8 липня цього року.

Богдан Гринишин ознайомився з ходом проведення капітального ремонту вулиць Буська

16 вересня голова райдержадміністрації Богдан Гринишин спільно з Буським міським головою Ростиславом Сліпцем побував на вулицях Валова, Садова, Злуки районного центру, де підрядною організацією ШРБУ-65 проводиться капітальний ремонт із укладенням асфальтового покриття.
Керівник району ознайомився з станом і якістю виконаних робіт, поспілкувався з громадянами, які проживають на зазначених вулицях.