суботу, 21 червня 2014 р.

У Буську працювала медична клініка на колесах

З ініціативи та за сприяння голови обласної держадміністрації Ірини Сех, голови Буської районної державної адміністрації Богдана Гринишина та ВО "Свобода" у м.Буськ з 10 по 20 червня працювала безкоштовна "Медична клініка на колесах "Дар Життя".
Лікарі-терапевти проводили професійний огляд та діагностику, ЕКГ серця, аналіз крові на цукор/ гемоглобін/ і холестерин, аналіз сечі, скринінг зору/слуху, тестування легеневої функції.
Лікарі-стоматологи робили чистку, фторування, рентген-знімки, за необхідності видалення зубів, лікування карієсу, деякі види ендодонтичних процедур.
Медична та стоматологічна допомога надавалася у першу чергу дітям - інвалідам, дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також всім бажаючим жителям Буського району.
Лікарями – терапевтами було прийнято – 260 чол.
Лікарями - стоматологами – 262 чол.

Нарада із завідувачами дошкільних навчальних закладів та головами місцевих рад району

19 червня 2014 року в сесійній залі Буської районної ради відбулася нарада, яку провів голова районної державної адміністрації Богдан Гринишин.
На нараду запрошені: М.Чучман – перший заступник голови райдержадміністрації, Є.Кичурчак - заступник голови райдержадміністрації, В.Шевчук – начальник державної санітарно–епідеміологічної служби України Бродівського міжрайонного управління головного управління Держсанепідслужби у Львівській області, Б.Глуховецький – керівник відділу освіти райдержадміністрації, голови сільських, селищних та міської рад, на території яких знаходяться дошкільні навчальні установи та їх завідувачів, О.Басараба – журналіст районного радіомовлення «Наше Надбужжя», І.Паламар – журналіст районного часопису « Воля народу».
На порядок денний виносилися такі питання:
1. Про забезпечення санепідеміологічного благополуччя в дошкільних навчальних закладах району.
2. Дотримання постачальниками продуктів харчування умов договору.
3. Ціни на основні продукти харчування в порівняльних цінах 2013 рік.
4. Виконання прав дитини та здобуття дошкільної освіти в контексті вимог Закону України «Про електронний реєстр дітей дошкільного віку».
5. Перспективи відкриття нових груп.
За підсумками наради голова райдержадміністрації Богдан Гринишин дав відповідні доручення.

Голова райдержадміністрації провів нараду щодо осіб, які прибули із східних областей

Голова Буської райдержадміністрації Б. Гринишин провів нараду щодо забезпечення тимчасовим житлом осіб, які прибули із східних областей до Буського району та забезпечення їх належними умовами проживання і соціальним супроводом. У нараді прийняли участь перший заступник голови районної державної адміністрації М. Чучман, заступник голови районної державної адміністрації Є. Кичурчак, представники соціальних служб та управлінь району, засоби масової інформації.
Станом на 18 червня на території району проживає 11 осіб з Горлівки та Донецька. Усі вони забезпечені належними умовами проживання, харчування, а також приймають активну участь у культурно-просвітницьких заходах району.

Ремонт дороги до с. Яблунівка

18 червня голова Буської районної державної адміністрації Б. Гринишин проконтролював виконання капітального ремонту дороги до с. Яблунівка, який проводить Львівське ШРБУ – 65.
Головний інженер ремонтної бригади розповів, що поверх вирівнювального шару вони вкладають п’ять сантиметрів «свіжого» асфальту.
Загалом, заплановано вибірково викласти близько 1715 квадратних метрів твердого покриття.
Згідно паспортних вимог дорога матиме 7 метрів завширшки. Узбіччя буде укріплене каменем.