вівторок, 26 листопада 2013 р.

Буська РО ВО «Свобода» взяла участь у Львівському євромайдані


26 листопада біля стін Львівської обласної ради зібралися депутати районних, міських, сільських рад Львівщини щоб заявити про свою незгоду з відмовою уряду від підписання Угоди про асоціацію з ЄС та висловити вимогу про відставку уряду.
Велика колона вирушила на Євромайдан біля пам’ятника Тараса Шевченка де відбувся ряд виступів.
Нагадуємо, на сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили звернення до українського народу, Президента України, Голови Верховної Ради України, місцевих рад ИА керівників держав Європейського Союзу про суспільно-політичну ситуацію в Україні та євроінтеграцію, у якому вимагають підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року, а також припинити повноваження Прем'єр-міністра України М.Азарова та ухвалити рішення про відставку Кабінету Міністрів України.

В Олеському ліцеї відбувся духовно-патріотичний вечір тріо «Новий Час»

За підтримки Буської районної організації ВО «Свобода» у Олеському ліцеї відбувся концерт тріо священиків «Новий Час». Отці виконували пісні на духовно-патріотичну тематику. Також у рамках програми священики представили соціальну рекламу – кліп на пісню «Не пиймо, браття!». На вечір прийшло 150 осіб.
 Отця Романа, учасника тріо, з квітами привітали з наступаючим днем ангела та подякували за незабутній вечір.   «Новий час» також не забарився з подарунками – в бібліотеку Олеського ліцею презентували диски пісень на антиалкогольну тематику.

Позачергова сесія Буської районної ради підтримала курс євроінтеграції України


26 листопада відбулася 26 позачергова сесія Буської районної ради. На порядок денний було винесено звернення до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо подальшої повномасштабної євроінтеграції України та недопустимості зриву підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом 28 листопада 2013 року.

 «Як уповноважені представники органів місцевого самоврядування західної області України, ми, депутати Буської районної ради, засвідчуємо переваги тісної ділової співпраці з сусідніми державами щодо вирішення важливих питань у різних сферах суспільного життя з метою поступового наближення його рівня до високих європейських стандартів.
 Сьогодні Україна розглядає Угоду про Асоціацію як важливий крок на шляху до наближення в перспективі до наступного етапу – укладення Угоди про вступ до ЄС.
 Та попри публічні звернення, чинна влада України робить усе, аби заблокувати затвердження так званого «євроінтеграційного пакету» законопроектів.
 Мотиви ідеологів зриву підписання зрозумілі. Влада розуміє, що угода про Асоціацію – це початок втілення в Україні європейських стандартів, із запровадженням яких уже не вдасться безсоромно «тягнути» гроші з Державного бюджету.» -  йдеться у зверненні.
 Також депутати вирішили провести виїзне обговорення депутатів Буської районної ради на євромайдані у Києві.

У Буську відбувся міні-євромайдан



25 листопада у м. Буськ на площі Ринок Всеукраїнське об’єднання «Свобода»  організувало міні-євромайдан. Враховуючи те, що по всій Україні проходять протестні акції щодо призупинення владою підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом, жителі Буська не хочуть залишатися осторонь, тому за їхньою ініціативою у понеділок о 16.00 год. в нас відбувся свій євромайдан. На акції лунали патріотичні пісні, студенти тримали плакати з написами «Наш вибір ЄС», «Україна за Євросоюз», також до акції долучалися діти.
Велика кількість бущан зараз перебуває на євромайдані у Києві. Звертаємо увагу на те, що в Буській районній раді створено координаційний штаб, триває постійний набір бажаючих на поїздку до Києва. Прохання всіх охочих зголошуватися.