четвер, 23 січня 2014 р.

У Буську відбувся страйк громади на підтримку Євромайдану

23 січня 2013 року у Буську відбувся попереджувальний страйк громади на підтримку Всеукраїнського страйку. Депутати від ВО "Свобода" та члени партії також долучилися до страйку, який відбувався під стінами Буської районної ради. Громадяни покинули місце праці по причині подій, які відбуваються в Києві, активно обговорювали ситуацію в державі, репресивні механізми влади щодо людей та висловили підтримку євромайданівцям.

В с. Ожидів відбулося громадське віче на підтримку ВО "Майдан"


22 січня 2013 року в Народному домі с. Ожидів відбулося громадське віче на підтримку Всеукраїнського об'єднання "Майдан". На віче прийшло понад 250 осіб. Перед присутніми виступив голова БРО ВО "Свобода" заступник голови Буської районної ради  Гринишин Богдан, який закликав громаду підтримати євромайданівців, не піддаватися на провокації влади, виконувати основне стратегічне завдання - зберегти Євромайдан та мирним способом домогтися справедливої перемоги народу. "Ми не повинні брати приклад з бандитів, які зараз при владі та застосовувати у відповідь такі ж бандитські методи залякування, терору, викрадення, вбивства, а довести світу що ми європейська нація, яка сповідує верховенство права, закону" - зазначив "свободівець". Також на віче виступила депутат Буської районної ради від ВО "Свобода" Кондратюк Галина Ярославівна, яка звернулася із закликом вступати до ВО "Майдан", всебічно допомагати євромайданівцям, їхати у Київ, гуртуватися та об'єднуватися заради перемоги.
 Велика кількість жителів вступила до лав ВО "Майдан". Громада села висловила повну підтримку протестувальникам та вирішила створити місцеві загони самооборони для патрулювання траси Київ-Чоп та вулиць сільської ради. Після проведення віча на перехресті с. Ожидів було встановлено стаціонарний пункт самооборони села Ожидів.

Буська РО ВО "Свобода" у Києві в рядах народної самооборони Євромайдану

Члени Буської РО ВО "Свобода" та Красненського осередку партії відгукнулися на заклик опозиції до загальнонаціональної мобілізації, націоналісти регулярно перебувають у Києві в рядах народної самооборони Євромайдану. Активісти відстоюють позицію захисту Євромайдану та людей від незаконних та агресивних дій влади. Вимагають від влади виконати вимоги Народної ради: покарати винних за розгін мирних акцій, відправити у відставку уряд, скасувати диктаторські закони підписані 16 січня, відновити проєвропейський курс країни  та припинити проливати кров мирних людей. Опозиціонери наголошують, що Янукович перейшов червону лінію, вчинивши злочини проти власних громадян, тому визнають тільки Народну владу. "Своїми злочинними діями влада поставила країну на межу війни та оголосила себе поза законом" - наголошують протестувальники.

Буська РО ВО "Свобода" створила мобілізаційні пункти для підтримки Євромайдану в Києві

 Буська РО ВО "Свобода" створила мобілізаційні пункти для підтримки Євромайдану в Києві. Сюди громадяни можуть приносити теплий одяг, продукти, кошти, медикаменти для допомоги Євромайдану. 
Мобілізаційні пункти знаходяться за адресами: 
місто Буськ вул. Львівська,2 офіс РО ВО "Свобода"
смт. Красне вул. Івана Франка, 5, громадська приймальня Народного депутата України Ірини Сех (приміщення колишньої сільської ради). 



Список оновлених потреб Майдану
теплі рукавиці          зеленка        перекись      пантенол   теплий одяг (куртки, светри)
противірусні засоби у пакетиках (типа фармацетрон)       джгути    вода в 1-літровій тарі
зимове взуття      дощовики        теплі шкарпетки        продукти       коробки картонні    
серветки звичайні       чай, кава, цукор     мильно-рильні засоби       бинти
медикаменти для перев'язки в асортименті (бинти, перекис, пластирі, еластичні бинти)        
молоко     жилети жовті   картки поповнення різних мобільних операторів мінімального номіналу