пʼятницю, 6 березня 2015 р.

Патруль громадського формування "Самооборони" у Красному врятував власнику автомобіль від займання

Близько опівночі 5 березня громадський патруль побачив припаркований біля старого приміщення селищної ради автомобіль ВАЗ 2106 в якому в салоні щось мерехтіло і почав здійматися дим. Охоронці громадського порядку негайно згасили займання  сидіння, врятувавши залізного коня власнику.
 В смт. Красне проводить діяльність добровільне громадське формування "Самооборони", члени якого спільно з міліцією патрулюють селище в нічний час, здійснюють охорону громадського порядку.
 Як розповів активіст об'єднання депутат Буської районної ради від ВО "Свобода" Володимир Юхима - Ця справа цілком добровільна. - Хлопці виходять на обхід о десятій вечора, у полі зору усі "центрові" об'єкти та заклади і завершується нічна варта далеко за північ. Слідкуємо за правопорядком. Хочемо, щоб наша територія проживання була безпечною.
 В Красному нічний патруль правоохоронців і громадськості працює більше місяця.
 Ще "за часів дешевого пального" патрулювали на автівках, тепер переважно пішки. Один міліціонер, двоє-троє добровольців з числа відповідальних жителів селища.

Три волотерські буси з допомогою для військових відправилися з Буська в зону АТО

 На схід України відправилися три мікроавтобуси з продовольством для українських військових які перебувають в зоні проведення АТО. До поїздки бущани зібрали багато продуктів, товарів першої необхідності, одягу.Також волонтери підтримують постійний звязок з бущанами на сході і везуть їм персональні замовлення: одяг, чоботи, каремати, рукавиці, наколінники тощо. До збору продовольства долучилися багато мешканців міста, а також підприємці, фермери, районна влада. Організацією збору  та поїздки займалася молодіжна громадська організація "Сокіл", яку очолює Назар Михайлюк. Молоді націоналісти від самого початку відкриття організації розпочали активну волонтерську роботу, також вони проводили патріотичні акції на території району, зокрема закликали відмовитись від феєрверків під час святкування нового року, фарбували іржаві мости у національні кольори; проводили вишколи та ідеологічні навчання молоді.




Бущани заспівали Гімн України та "Заповіт" Тараса Шевченка на майдані Незалежності у Буську


6 березня на майдані Незалежності у Буську  близько 500 осіб заспівали Гімн України та "Заповіт" Тараса Шевченка. Дійство приурочене до 150 річниці від дня першого публічного виконання Державного Гімну та 200-річчя від дня народження автора музики Гімну України Михайла Вербицького. На урочистості були присутні представники ВО "Свобода": заступник голови Буської РДА Наталія Сервило та депутат Буської районної ради Андрій Ємець.
 Далі учасники акції попрямували до Буської музичної школи, де відбувся патріотичний концерт з нагоди 201-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.