пʼятницю, 22 лютого 2013 р.

Депутати-"свободівці" взяли участь у семінарі щодо видобутку сланцевого газу на території Буського району


Депутати, а також голови сільських і міських рад Буського та сусідніх районів Львівщини взяли участь у семінарі, який організувало 8 лютого 2013 року в Буську на Львівщині українське представництво компанії "Шеврон". Зокрема, в зібранні взяли участь депутати місцевих рад від Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Представники громад поставили чимало запитань до організаторів семінару. Зокрема, виступив із низкою запитань заступник голови Буської районної ради свободівець Богдан Гринишин, якого цікавило, чи не зміниться внаслідок розробки надр хімічний склад та якість питної води в населених пунктах, чи отримають жителі компенсацію, якщо видобування відбуватиметься на їхній землі та інше.

За словами свободівців, місцеві громади з недовірою ставляться до цього проекту, оскільки бояться, що їх залишать наодинці з екологічними проблемами.

Нагадаємо, що вранці 8 лютого 2013 року близько 30 пікетувальників вийшли на вулицю в м. Буську на Львівщині, біля приміщення музичної школи, де мав розпочатися семінар щодо видобування сланцевого газу, який організовує компанія "Шеврон". До дорослих учасників акції протесту приєдналися школярі, які власноруч написали плакати і скандують гасло: "Хочемо чисту воду!"

Пікетувальники, серед яких представники місцевих громад Буського району та сусідніх районів, де планують видобування сланцевого газу, тримають в руках плакати з написами: "Чиста вода - здорова нація", "Гідророзрив - під Межигір'ям", "Надра - власність народу", "Ні - газовому Чорнобилю", "Сім'ї" - прибуток, громаді - екологічні проблеми", "Чиста вода - здорова нація!", "Ставицькому - сланцеву воду!", "Земля належить громаді!" та інші.

Такі семінари вже відбулися в 6 лютого в Миколаєві та 7 лютого в Кам'янці-Бузькій, у них взяли участь сільські голови, депутати місцевих рад, представники громад. Усі ці зібрання супроводжували акції протесту проти видобування сланцевого газу на Львівщині.

Немає коментарів:

Дописати коментар