четвер, 21 травня 2015 р.

22 травня у Буську відзначатимуть День Героїв. Вшануймо честь українських вояків — борців за волю України

22 травня на майдані Незалежності у Буську відбудуться заходи з відзначення Дня Героїв  за участю ветеранів національно-визвольної боротьби ОУН-УПА та воїнів АТО. 

Організатори просять прийти на свято у вишиванках та з українською національною символікою.

Перед початком заходу буде проведено ходу ветеранів, працівників культури району в супроводі духового оркестру до місця проведення свята та флешмоб активістів із зображенням Герба України.
Початок о 15.00.



Довідка УНІАН. 
 Свято Героїв було започатковане Організацією українських націоналістів у пам`ять про борців за Україну: засновника та провідника ОУН, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського та керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри, які загинули в травні.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/society/360681-u-lvovi-vidznachayut-den-gerojiv.html

 З 1999 р., згідно рішення VII сесії Львівської обласної ради, Свято Героїв відзначають у третю неділю травня. Започатковане за ініціативою Львівського обласного об’єднання «Просвіта», КУНу й підтримане Львівською обласною і міською радами та низкою інших державних і громадських організацій.
 Травень обрано для вшанування Героїв, тому що саме в травні віддали своє життя кращі сини України: Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець.

Немає коментарів:

Дописати коментар