неділю, 24 травня 2015 р.

У Буську відбулися заходи з відзначення Дня Героїв


22 травня у Буську відбулися заходи з вшанування пам'яті українських Героїв, які віддали своє життя за Україну. У зв'язку з погодніми умовами урочистості заходи відбулися в сесійному залі Буської районної ради. Та це не завадило належним чином вшанувати українців які віддали своє життя за нашу незалежність і продовжують це робити в сьгоднішній час.
 На заходах були присутні втерани УПА, учасники АТО, представники громадськості, працівники установ міста, вчителі, лікарі, діти. Останні в свою чергу вручили квіти ветранам УПА та воякам АТО. В залі звучала низка українських пісень в якості музичних подарунків для наших Героїв - "Мальви", "Стрілецький романс", "Над землею тумани".
 Перед присутніми виступили керівники району, зокрема перший заступник голови Буської РДА Микола Чучман, який звернув увагу на нескореності української нації. "Вояки українського козацтва, УСС, УГА, УПА, а тепер АТО назавжди залишаться у пам'яті наступних поколінь як Герої, які не дали ворогу зруйнувати українську державу, знищити нашу мову, культуру, пісню, національну ідентичність. Україна пержила різні етапи окупації - німецької, більшовицької, які супроводжувалися репресіями проти українців як нації, але через жертовність наших Героїв вдалося пережити всі тортури, голодомори, депортації та зберегти українські цінності. " - зазначив Микола Чучман.

Немає коментарів:

Дописати коментар