понеділок, 13 жовтня 2014 р.

ВО "Свобода" провела "Смолоскипний марш пам’яті" в селищі Красне приурочений до свята Покрови


12 жовтня в селищі Красне пройшов сколоскипний марш пам’яті воїнів Української Повстанської Армії (УПА), героїв Небесної сотні та полеглих вояків в АТО. Свій початок він взяв від Народного дому селища та пройшов до братської могили повстанців та місця спочинку останнього Головнокомандувача УПА Василя Кука.
Прямуючи ходою вулицями Красного, учасники смолоскипного маршу зупинилися біля фігури Матері Божої, де поклали квіти та помолилися за українських героїв.
Участь у віче, яке відбулося у центрі населеного пункту, взяли участь близько 250 осіб. Серед них: Народний депутат України Ірина Сех, депутати Львівської обласної ради, серед яких воїн АТО Руслан Помірчий та Народний артист України Остап Стахів, керівництво Буської райдержадміністрації на чолі з головою Богданом Гринишиним, громадські активісти Красного, молодь, настоятелі місцевих храмів отець Юрій Толочний та отець Степан Жукровський.
Під час віча звучали виступи поважних гостей, які перепліталися з патріотичними піснями у виконанні усіх учасників заходу. Варто відзначити низку жартівливих пісень на сучасну політичну тематику, які подарував учасникам віча церковний хор церкви УГКЦ та патріотичні пісні у його виконанні.
Змістовний захід не залишив байдужими нікого. Ще після його завершення протягом години люди не хотіли розходитися, а щиро співали стрілецьких та повстанських пісень, народжених у періоди національно-визвольної боротьби українського народу.
Нагадаємо, що 19 жовтня сколоскипний марш заплановано провести у районному центрі Буську. Початок о 19 годині. Збір учасників ходи біля спортивного комплексу міста.





Немає коментарів:

Дописати коментар