вівторок, 14 жовтня 2014 р.

В Буську привітали ветеранів з 72-ю річницею створення УПА, хвилиною мовчання вшанували героїв Небесної сотні та загиблих під час АТО захисників України

Доброю традицією стало для жителів м. Буська 14 жовтня збиратися біля першого спорудженого в Україні пам’ятника Незалежності, аби громадою віддати шану героям, які боролися та полягли за Українську державу.
Погожої осінньої сонячної днини на майдан Незалежності прийшли керівники органів влади району та міста, депутати, громадські активісти, учні старших класів навчальних закладів райцентру.
Передувала початку акції святкова хода з великим синьо-жовтим полотнищем вулицями міста Грушевського та Петрушевича, до якої приєднувалися зустрічні громадяни.
Виступаючи перед учасниками заходу, голова райдержадміністрації Богдан Гринишин поінформував бущан про підписаний сьогодні Указ Президента України, яким встановлено відтепер відзначати щорічно 14 жовтня День захисника України.
У своїй промові очільник району подякував ветеранам національно-визвольної боротьби за їх мужність та героїзм у боротьбі за волю та незалежність Української держави, закликав громадськість повсякчас берегти у своїх серцях пам'ять про козаків, вояків ОУН та УПА, героїв Небесної Сотні, воїнів Збройних Сил та добровльців, які загинули в зоні проведення АТО в боротьбі з терористами. «Я дякую та низько схиляю голову перед живими борцями, які є найкращим прикладом любові до Батьківщини та для наслідування», - резюмував Богдан Гринишин.
Також перед присутніми учасниками заходу виступив голова районної ради Володимир Замроз, Буський міський голова Ростислав Сліпець, голова районної організації Братства ветеранів ОУН-УПА Мар’ян Длугош.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх загиблих борців за українську державність. Квіти пам’яті лягли до пам’ятника Незалежності, меморіальної композиції Героям Небесної сотні, до місця колишньої катівні НКВС та пам’ятника Скорботи.
Спільно з отцем Михайлом Смачилом учасники акції помолилися за Україну та український народ, а школярі вручили букети квітів повстанцям Буського району, яких на сьогодні залишилося в живих всього 34.
Надалі біля міської ради, де встановлено меморіальну дошку Героям Небесної сотні, за участю ветеранів ОУН-УПА, юні громадяни нашої держави поклялися жити з Україною в серці, бути патріотами, гідно продовжувати справу героїв.
На завершення акції до присутніх звернувся громадянин Росії, який висловив своє захоплення українцями,їх боротьбою за самостійність та бажання жити в демократичній країні, вибачився за дії керівництва РФ та сподівається, що колись росіяни стануть такими ж свідомими та волелюбними людьми, як укранці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар