четвер, 28 серпня 2014 р.

Олег Тягнибок: Так переможемо Москву!

Як ми і попереджали, Путін використав багатосторонні міжнародні переговори щодо відновлення миру на Донбасі як ширму для розгортання своєї військової агресії проти України.
Впродовж кількох минулих днів на півдні Донецької області розпочалося масштабне вторгнення російських регулярних підрозділів на нашу територію. Окупант просунувся на окремих ділянках уже на 40 км.
Це офіційно підтверджують США, представники ЄС та низки країн Європи.
Під загрозою втрати перебувають не тільки усі досягнення наступу українських збройних сил проти терористів, отримані впродовж липня-серпня цього року. Під загрозою – саме існування незалежної України.
Що має робити в цій ситуації українська влада, держава і нація?
По-перше, відкинути ілюзії, що можливо досягнути порозуміння з агресором за столом переговорів. Доля війни вирішується не за мирним столом, а на полі бою, особливо коли агресор – Росія.
По-друге, говорити правду собі та світові! Те, що ми продовжуємо не називати війну війною, а агресора агресором, не припинить війни і не зупинить агресора!
По-третє, бити ворога і звільнити захоплені ним наші території.
Стратегія Путіна очевидна: посилювати військовий наступ на Україну доти, доки ми самі не капітулюємо перед його вимогами, суть яких зводиться до відновлення контролю Кремля над нашою державою.
Наша відповідь на цю стратегію має бути одна: не здаватися, бити ворога та добиватися реальної підтримки країн Заходу в цій війні.
Найбільший виклик, який стоїть перед нашою владою, – не дозволити Путіну нав'язати Україні мир ціною капітуляції. Капітуляція перед агресором ніколи не принесе миру та безпеки для мешканців Донбасу та України в цілому.
Єдиний спосіб досягти справжнього миру – виграна війна.
Ще кілька місяців тому "Свобода" пропонувала парламенту і президенту конкретний план дій у відповідь на російську агресію. Це тим паче необхідно зробити зараз:
1. На рівні парламенту офіційно визнати, що Україна стала об'єктом військової агресії Росії.
2. Розірвати дипломатичні відносити з державою-агресором і запровадити візовий режим Проекти постанов парламенту, які внесли свободівці:
- № 4493 від 19.03.2014, Проект Постанови Верховної Ради України про розірвання дипломатичних відносин з Російською Федерацією (Панькевич О.І.)
- № 4962 від 29.05.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо денонсації Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації (Мірошниченко І.М. та Мирний О.Б.)
3. Президент має внести на затвердження Парламенту Указ про запровадження воєнного стану на територіях, де ведуться воєнні дії.
Це вимога чинного законодавства:
- Згідно зі статтею 1 Закону "Про правовий режим воєнного стану", "воєнний стан – це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності".
4. Звернутися до ООН, міжнародних організацій та країн світу з проханням запровадити санкції проти держави-агресора та виключити її з міжнародних організацій.
Проекти постанов парламенту, які внесли свободівці:
- № 4520 від 21.03.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Генеральної Асамблеї ООН та Ради Безпеки ООН (Тягнибок О.Я.).
- № 4521 від 21.03.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі (Тягнибок О.Я.).
- № 4522 від 21.03.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Ради Європи (Тягнибок О.Я.).
5. Звернутися до країн ЄС та США з проханням поглибити санкції проти Росії. Проекти постанов парламенту, які внесли свободівці:
- № 4422а від 04.08.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Національних зборів Французької Республіки (щодо недопущення продажу "Містралів" Росії) (Панькевич О.І., Осауленко Т.В.)
6. Звернутися до держав-гарантів незалежності України за Будапештським меморандумом 1994 року, США та Великобританії, а також до країн НАТО з проханням надати пряму військову допомогу Україні у війні.
Проекти постанов Парламенту, які внесли свободівці:
- № 4235а від 03.07.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до держав-членів Організації Північноатлантичного договору щодо припинення військово-технічного співробітництва з Російською Федерацією та надання військово-технічної і гуманітарної допомоги Україні (Кайда О.П., Сиротюк Ю.М., Лопачак М.Р.).
7. Укласти військово-оборонний союз із США.
8. Запровадити національні санкції проти агресора, арештувати російські активи на українській території. Проекти постанов парламенту, які внесли свободівці:
- № 4098а від 17.06.2014, Проект Постанови про мораторій на постачання до Російської Федерації товарів військового призначення та подвійного використання (Тягнибок О.Я., Сиротюк Ю.М., Кайда О.П.).
- № 4109а від 18.06.2014, Проект Постанови про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади (Мирний О.Б., Мірошниченко І.М.).
- № 4181а від 27.06.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Національного банку України щодо призупинення на території України діяльності філій та представництв банків Російської Федерації до завершення антитерористичної операції на сході України (Мирний О.Б., Мірошниченко І.М.).
- № 4139а від 20.06.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів для застосування санкцій до авіаційних компаній Російської Федерації за порушення правил міжнародних польотів (Мирний О.Б., Мірошниченко І.М.).
9. Очистити органи влади та військове командування від посібників сепаратистів та агресора. Арештувати активи посібників сепаратистів та ворога на нашій території.
Проекти постанов парламенту, які внесли свободівці:
- № 4570 від 26.03.2014, Проект Закону про проведення люстрації в Україні (Тягнибок О.Я.).
- № 4828 від 06.05.2014, Проект Постанови про невідкладні заходи щодо підвищення професійного рівня співробітників правоохоронних органів (Сиротюк Ю.М.).
- № 4792 від 29.04.2014, Проект Постанови про деякі заходи щодо попередження екстремізму та сепаратизму в Україні (Мирний О.Б.).
- № 4300а від 17.07.2014, Проект Закону про протидію і запобігання сепаратизму та подолання наслідків сепаратистської діяльності на території України (десепаратизацію) (Ляшко О.В. Соболєв С.В., Карпунцов В.В. , Єремеєв І.М. , Тягнибок О.Я.).
- № 4752 від 23.04.2014, Проект Закону про введення санкцій щодо осіб, причетних до окупації і анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, організації сепаратизму та міжнародного тероризму на території України (Тягнибок О.Я.).
10. Забезпечити покриття воєнних видатків країни за рахунок оподаткування надприбутків олігархів. Проекти постанов парламенту, які внесли свободівці:
- №4388а від 29.07.2014 Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо диференціації ставки воєнного збору (Мирний О.Б.).
- №4348а від 29.07.2014 Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо справляння воєнного збору) (Мирний О.Б. , Мірошниченко І.М., Кайда О.П.)
- № 1248 від 11.01.2013, Проект Закону про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування (Тягнибок О.Я., Головко М.Й., Кайда О.П.).
11. Продовжити мобілізацію та військовий вишкіл українців для створення резервів для протидії агресору. Проект постанови парламенту, який внесла "Свобода":
- № 4914 від 20.05.2014, Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" (щодо використання зброї) (Сиротюк Ю.М.).
12. Підвищити соціальні гарантії для учасників війни з агресором.
Проекти постанов парламенту, які внесли свободівці:
- № 4834 від 08.05.2014, Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального та правового захисту військовослужбовців, які виконують завдання в умовах правового режиму воєнного стану або під час здійснення антитерористичної операції, та членів їх сімей (Панькевич О.І.).
- № 4193а від 27.06.2014, Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня соціального захисту членів сімей військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та працівників міліції, які загинули під час виконання ними службового обов'язку) (Головко М.Й.).
- № 4306а від 18.07.2014, Проект Постанови про вжиття деяких заходів для розв'язання проблеми житлового питання серед військовослужбовців (Сиротюк Ю.М., Панькевич О.І.).
Українська влада має діяти рішуче і невідкладно. Втрата часу може дорівнювати втраті Незалежності!
Так переможемо Москву!
Олег Тягнибок,
Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар