понеділок, 1 вересня 2014 р.

Після 10 років руйнувань та розграбувань, зміни власників палац графа Бадені передають з державної в комунальну власність громади Буська

29 серпня в РДА відбулася розширена нарада, яку провів голова райдержадміністрації Богдан Гринишин, щодо збереження пам’ятки архітектури – палацу графа Бадені та передачі його з державної в комунальну власність громади м.Буська.
Участь у нараді взяли керівники органів влади району та міста, представники товариства «Бужани», начальник райвідділу міліції, громадські активісти, депутати, журналісти місцевих ЗМІ.
Як відомо, органи влади району, громада міста неодноразово протягом кількох років зверталися до інститутів органів центральної влади щодо позитивного вирішення питання передачі військових містечок територіальній громаді: Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Львівської ОДА та облради, депутатів Верховної Ради України, в Міністерство оборони та Міністерство внутрішніх справ.
 Окрасою древнього Буська є унікальний в своєму роді палац графа Бадені 1810 року побудови, що розташований в центрі міста та який, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року №1761, включений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного мистецтва.
Зараз перед владою району постало ряд актуальних питань: як зупинити руйнування пам’ятки архітектури, як не допустити чергових випадків вандалізму та крадіжок, де взяти кошти на першочергові ремонтні роботи.
Тому учасники наради запропонували створити Комітет порятунку Палацу, запросивши у нього усіх, кому не байдужа історична спадщина Бущини, хто зацікавлений у розвитку туризму.
На початках вирішено очистити прилеглу територію від чагарників, сміття та встановити цілодобове чергування з числа представників громадських організацій, не байдужих громадян. 

Немає коментарів:

Дописати коментар