середу, 11 червня 2014 р.

Голова райдержадміністрації Богдан Гринишин відвідав пластовий табір на території Соколянської сільської ради

Вчора, 5 червня, розпочалося триденне таборування пластунів Бущини на території Соколянської сільської ради. Біля озера та лісу встановлено наметове містечко, де проводять змістовно свій час 69 пластунів під керівництвом сеньйорки Красненської станиці Пласту НСОУ, керівника районної організації Людмили Степанівни Гураш.
На урочисте відкриття та підняття стягу прибули: голова райдержадміністрації Богдан Гринишин, голова районної ради Володимир Замроз, керівник відділу РДА Богдан Глуховецький, Соколянський сільський голова Михайло Поцалуйко.
Освячення табору провів декан Буського деканату УГКЦ Володимир Залуцький, який не один рік опікується та підтримує пластунський рух у районі.
Очільник району Богдан Гринишин ознайомився з умовами перебування, харчування пластунів, програмою таборування.
Звертаючись до пластунів та усіх присутніх гостей голова РДА нагадав, що цього року українці відзначили вже 102-річницю створення організації Пласт, який завжди був активним в боротьбі за Українську державність. «Досить тільки пригадати участь пластунів у Січових стрільцях, ОУН, УПА. Пластуни були активними в започаткуванні багатьох суспільно-корисних ініціатив - у спорті, здоровому способі життя, студентському русі, вшануванні Героїв Крут», - зазначив він.
«Коли я дивлюсь у ваші відкриті обличчя, у ваші мудрі очі, в мене є велике бажання, щоб ви скоріше підростали, здобували хорошу освіту, хороший фах і брали владу в свої руки. Україні потрібні чесні українці, патріоти, які готові служити українському народові, розбудовувати нашу державність», - резюмував керівник району, звертаючись до молоді.
Нагадаємо, що щорічне пластове свято було перенесено з середини травня 16-18 травня з-за несприятливих погодних умов на більш пізній термін.

Немає коментарів:

Дописати коментар