пʼятницю, 30 травня 2014 р.

В Буську відбувся районний захід, присвячений Дню Героїв

23 травня на майдані Незалежності Буська відбувся районний захід з нагоди відзначення Дня Героїв за участю ветеранів національно-визвольних змагань, керівників органів влади, духовенства, молоді, представників політичних партій та громадських організацій району.
« Для кожного з нас Українці-герої є втіленням незламності сили духу, самопожертви в ім’я одвічного прагнення бути господарем на своїй землі… Це – пам'ять про мільйони наших співвітчизників, які протягом століть боролися за волю та соборність Української держави», - звучали на майдані слова голови райдержадміністрації Богдана Гринишина.
«Сьогодні, як ніколи раніше, нам необхідна згуртованість і взаємодопомога, віра в себе та Україну, аби захистити цілісність та суверенітет держави, наших громадян від внутрішніх та зовнішніх загроз. І я переконаний, що ми вийдемо з усього цього переможцями, адже за нами правда, за нами сила, за нами пам'ять Євгена Коновальця, Симона Петлюри, Миколи Міхновського». – резюмував керівник району.
Слова вітання у цей день звучали для ветеранів ОУН-УПА та усіх учасників заходу від голови районної ради Володимира Замроза, заступника голови обласної організації Спілки політичних в’язнів Мирослава Захарка. А героїні київського Майдану, медичній сестрі Марії Матвіїв було передано керуючим справами райради Богданом Гловою художній витвір-картину образу Матері Божої, яку своїми руками виготовила дівчина-інвалід з Красного.
Квіти вдячних нащадків лягли цього дня до підніжжя пам’ятників та братських могил повстанців від керівництва району та міста, учнів Буських шкіл. Спільною молитвою та хвилиною мовчання учасники акції разом з Буським деканом УПЦ КП отцем Петром Салабаєм вшанували всіх полеглих, які у різні періоди української історії захищали Україну, свою землю від ворогів.
На імпровізованій сцені для учасників заходу звучали патріотичні пісні, а Зразкова хореографічна студія «Нові зірки» подарувала танцювальний номер в пам'ять про трагічні події, які відбулися взимку на київському майдані.
Передувала заходу святкова хода вулицями міста з полотнищем національного прапора під маршеву музику оркестру Буського районного народного дому. До неї приєднувалися люди у вишиванках, державними прапорами від великого до малого.

Немає коментарів:

Дописати коментар