пʼятницю, 30 травня 2014 р.

23 травня бущани відзначатимуть День Героїв

В п'ятницю, 23 травня, о 15.00 годині на майдані Незалежності м. Буська за участю ветеранів національно-визвольних змагань, керівників органів влади, духовенства, молоді, представників політичних партій та громадських організацій району розпочнуться урочистості з нагоди відзначення Дня Героїв.
Сценарієм заходу передбачено покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків, братських могил повстанців, проведення вже традиційної багатолюдної ходи в українських вишиванках вулицями міста з великим полотнищем українського прапора, виступи керівників влади та учасників героїчної боротьби УПА, участь пластунів та ветеранів в одностроях, змістовний тематичний концерт. 
Довідково. День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято. Для зручності та якомога більшої участі, масові заходи, почасти, відбуваються в п'ятницю, суботу та неділю, що настає після свята. Львівська обласна рада прийняла рішення про святкування в четверту неділю травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар