понеділок, 4 травня 2015 р.

Буська районна організація ВО "Свобода" взяла участь у заходах з відзначення 100-ї річниці бою за гору Маківка

 2015 року виповнюється 100 років від дати легендарного бою Український Січових Стрільців проти російських окупантів за гору Маківку. Імперські війська тоді зазнали нищівної поразки. Вшанувати пам'ять вояків УСС, які загинули в бою з російськими окупантами, зібралися тисячі українців.
 На урочистостях були присутні представники патріотичних рухів, громадських оранізацій, державних діячів, влади, депутатів, молодіжної організації "Студентська Свобода"; бійці "Соколу", пластуни, товариство "Пам'ять". Також схилити голову перед подвигом хоробрих січових стрільців приїхали члени Буської районної організації ВО "Свобода" у складі 14 осіб. Учасники заходів поклали квіти та лампадки до поховання січових стрільців . Потім відбулася реконструкція бою за гору Маківка, яку відтворили представники товариства "Пам'ять".
 Під час виступу голова ВО "Свобода"  Олег Тягнибок закликав схилити голови перед Легіоном Українських Січових Стрільців, які у невеликій кількості таки змогли зупинити російські війська. Націоналіст наголосив, що зараз історія повторюється: патріоти у ЗСУ, Нацгвардії, добровольчих батальйонах і нині стоять на обороні територіяльної цілісности України та захисту Европи від орди. Однак нині на Заході не можуть зрозуміти, що саме тепер на Донбасі, після ста років переможного бою за Маківку, українські патріоти знову зупиняють криваві орди большевиків, московської навали - боронячи не лише Україну, але й Европу. 
"Уже кожен зрозумів, що ніякі домовленості з ворогом, з московським окупантом, а тим паче з терористами не призведуть до української перемоги. До миру на нашій землі може призвести лише міцна українська військова потуга, яка знищить ворога. Це має розуміти чинна влада, адже треба посилювати військо. Окрім того, усередині країни необхідні жорсткі санкції проти російського бізнесу. Україна має домогтися, щоби міжнародний тиск на Кремль тривав і зьільшувався", - зазначив Олег Тягнибок.
 Лідер "Свободи" нагадав, що молодь, патріоти, зокрема і свободівці, уже багато років приходять на Маківку - набираються духовної сили, патріотизму та проводять вишколи. Багато з них зараз реально воюють з окупантом.
 "Напевно більше 20-и разів свободівці проводили тут вишкільні табори. І нині уже під прапорами "Сокола", "Свободи" тут стоять хлопці, які повернулися з передової російсько-української війни. Тут герої наших добровольчих батальйонів, які реально воюють проти московського окупанта: Володимир Назаренко, що вийшов із Дебальцівського котла, Юрко Черкашин, який воює у Пісках, свободівці-бійці ЗСУ, добровольчих батальйонів", - розповів Олег Тягнибок.

Немає коментарів:

Дописати коментар