неділю, 22 лютого 2015 р.

У Красному відбулося освячення пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні та учасникам АТО


22 лютого в смт.Красне відбулося освячення пам'ятного знаку  Героям Небесної Сотні та учасникам АТО, які віддали своє життя за Україну. Монумент було встановлено районною організацією ВО "Свобода" біля могили генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Василя Кука.
 На дійство зібралося багато людей, ті, які постійно слідкували за подіями річної давності допомагаючи Майдану, а також активісти, які від самого початку брали участь у протестних акціях в Києві. Також були присутні представники Буської районної організації ВО "Свобода" на чолі з Богданом Гринишиним - депутати районної ради, члени партії, активісти "Майдану". Священики провели поминальну панахиду та освятили монумент, який тепер нагадуватиме краснянам про жертовність новітніх Героїв Небесної Сотні. Згодом присутні вшанували полеглих Героїв хвилиною мовчання та молитвою. Місцевий хор та діти заспівали "майданівські" пісні, які створили атмосферу тогочасних подій.
 Згодом виступили представники влади району - Перший заступник голови Буської РДА Микола Чучман, який був активістом Майдану, зазначив, що мешканці Красного протягом всієї історії України брали активну участь в боротьбі за українську державність, саме наша земля давала Україні справжніх борців за незалежність починаючи з часів УНР, ОУН-УПА, а зараз настав наш час боротися з ворогом на майданах та антитерористичних операціях. Потім виступив виходець з Красного депутат Львівської обласної ради та голова фракції ВО "Свобода" Йосип Ситник, він зазначив, що одвічний ворог українців - московська орда, яка має величезні територіальні площі та природні ресурси не залишить нас просто так в спокої. Вони не можуть змиритися з тим, що Україна реально стала на шлях абсолютної незалежності без будь-якого контролю кремля та Путіна. Впродовж трьохсот років ця орда висмоктувала з нашої землі все найкраще, вони знищували нашу державу, мову, культуру, церкву; поетів, науковців та письменників вивозили на Сибір, найкращих розстрілювали, щоб не дати можливість розбудовувати нашу націю і розвивати країну. Але своїми утисками вони лише зміцнили дух українства і зробили нас нескореними борцями за незалежність, яка є необхідним атрибутом для кожного українця, прикладом нескореності є монумент який сьогодні освялити святі отці, на ньому зображені фотографії Героїв які віддали для України найцінніше - своє життя" - зазначив "свободівець".

Немає коментарів:

Дописати коментар