пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

У Буську вшанували пам'ять Героїв Небесої сотні та загиблих вояків в АТО

 
20 лютого 2015 року День Пам'яті Героїв Небесної Сотні. Акції пам’яті жертв Майдану відбулися у багатьох містах країни. На майдані Незалежності в Києві також відбулася низка заходів. Україна вшановує понад 100 майданівців, які рік тому загинули від куль снайперів, спрямованих проти мирних протестувальників бандитським режимом Януковича. 
  У Буську біля меморіалу Героїв Небесної сотні також відбулися заходи з вшанування пам'яті новітніх українських Героїв, які віддали життя під час Революції гідності та вояків, які загинули в АТО на сході держави. На заході було багато людей: працівники установ міста, представники влади району, громадські діячі, вчителі, діти. Священики відправили поминальну панахиду за душі загиблих. Потім присутні вшанували полеглих хвилиною мовчання, засвітили лампадки, поклали вінки з квітами, заспівали Ще не вмерла Україна...
  Активний учасник Майдану, перший заступник голови РДА Микола Чучман розповів про найважчі моменти річної давності. "Коли розпочалися перші вбивства активістів - Сергія Нігояна, Романа Сеника, Михайла Жизнєвського, Майдан миттєво змінився, з одного боку нікому не було зрозуміло за що влада холоднокровно вбиває простих неозброєних мітингувальників, які просто хочуть жити в кращій країні, а з другого - активісти почати групуватися для оборони та консолідувати свої сили для ефективнішого наступу на силовиків у випадку чергових атак.
Було організовано цілодобове патрулювання, зміцніли барикади, а головне - протестувальники чітко усвідомили що вони знаходяться на правильному шляху і дороги назад вже немає, бойовим завданням було - скинути режим Януковича. Здійснилася мрія майданівців, ми перемогли, але ціною більше сотні людських життів... Сьогодні у війні з російським агресором ми маємо вже не одну сотню, і вшановуючи пам'ять тих, хто поклав своє життя на вівтар Революції гідності пам'ятаймо про наших військових, які на сході держави боряться з окупантом, кожен з нас повинен долучитися до підтримки української Армії, адже краще зупинити ворога на сході ніж чекати поки він не прийшов до наших домівок. Слава Україні!" - зазначив Микола Чучман.

Немає коментарів:

Дописати коментар