неділю, 10 серпня 2014 р.

За сприянням Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбувся мистецький проект «Україно, знай своїх героїв!» присвячений Пам’яті Героїв "Небесної сотні" та полеглих українських воїнів

10 серпня 2014 року у Буському районі відбулися заходи присвячені пам'яті Героям Небесної сотні та воїнам, полеглим за цілісність та незалежність України. Мистецький проект «Україно, знай своїх героїв!» відбувся за підтримки народного депутата України від ВО "Свобода" Ірини Сех. Солісти Львівського Національного академічного театру Роман Ковальчук, Степан Тарасович, народний артист України Степан Степан, поет-рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Іван Пазін презентували українські патріотичні пісні та вірші присвячені пам'яті воякам ОУН-УПА, УГА, Героям Небесної Сотні. Прозвучав легендарний гімн "Майдану" за Небесною Сотнею "Гей пливе кача...", вірші про Україну.
 Дійство розпочалося в селі Куткір біля пам'ятника борцям за волю України. На патріотичну акцію прийшло більше 100 осіб. Було багато як дітей так і людей похилого віку, вчителі місцевої школи, представники влади: сільський голова та голова Буської райдержадміністрації "свободівець" Богдан Гринишин, депутати Куткірської сільської ради, Буської районної та міської рад.  Жителі села радо зустріли популярних артистів, адже, як зазначили самі виконавці, їхня місія полягає у підтримці патріотичного духу у важкі часи військової агресії, перебування українських вояків в зоні АТО. Зокрема Богдан Гринишин у своєму виступі зазначив, що в час війни крім військових дій ми повинні приділяти увагу духовним діям, а завдяки артистам ми сьогодні отримали духовну годину яка з'єднала нас як з "Майданом" так і з українськими вояками які в зоні АТО захищають нас від ворога. "Сьогодні, Україна не є агресором, а захищає свої кордони від загарбника, тому всі наші зусилля, насамперед інтелектуальні здібності повинні бути спрямовані на допомогу новітнім Героям: матеріальну, інформаційну, духовну. Вони повинні знати що захищають не просто державу, а свою землю, матір, дружину та маленьких дітей, які прийшли на цей концерт та слухали його з захопленням півтори години. Дякую артистам за чудовий концерт та усім присутнім за розуміння важливості проведення таких патріотичних заходів, щиро всім вдячний. Перемога обов'язково буде за нами, Слава Україні!" - зазначив "свободівець". 
 О 19.30 в  Красному на могилі генерал-хорунжого УПА Василя Кука священнослужителі провели поминальну панахиду за полеглими борцями за волю України. Отці звернули увагу на паралель визвольної боротьби за незалежність України 39-60 років та сучасної боротьби з російськими найманцями, зокрема, що ця війна має духовне підгрунтя, адже це боротьба добра зі злом, причому зло прикривається московською релігією та використовує різні психологічні методи впливу на людей. Згодом відбувся патріотичний концерт проекту «Україно, знай своїх героїв!». Після завершення концерту виступив перший заступник голови Буської РДА "свободівець" Микола Чучман, який подякував артистам та гостям акції за присутність і закликав молодь звикати до патріотичних цінностей, адже, як ми бачимо, ворог ніколи не спить, тому нам постійно потрібно тренувати тіло, розум і дух, бо захищати свою державу можуть лише тверезі, фізично розвинені, розумні, патріотично налаштовані люди. 

Немає коментарів:

Дописати коментар