четвер, 17 квітня 2014 р.

Знайдено врізку в нафтопровід "Дружба". Продовження розслідування НС в смт. Олесько.

 Внаслідок надзвичайної ситуації в смт. Олесько, де місцевою самообороною було виявлено нафтові розводи на території Олеського заводу мінеральних вод, почалися пошуки врізки у нафтопровід за допомогою екскаватора. Копати пробували у декількох місцях, але пошуки не давали результатів. Сьогодні пошуки проводили поблизу нафтопроводу "Дружба" і натрапили на трубу, яка виявилася врізкою у нафтопровід, коли труба була зірвана почав бити 20-метровий фонтан нафти. На даний час центральна труба нафтопроводу перекрита, фахівці очікують спаду тиску для подальшого заварювання врізки.
 Витік нафти забруднив територію близько гектара, на місце виїхала екологічна служба, СБУ, міліція. Також на місці події були присутні "свободівці": депутат Буської районної ради Володимир Юхима та заступник голови Буської районної ради Богдан Гринишин.
 Забруднена територія належить Олеському професійному ліцею. Громада вважає, що ПАТ "Укртранснафта" повинно зробити рекультивацію землі та компенсувати власнику заподіяну шкоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар