неділю, 1 грудня 2013 р.

Буська РО ВО "Свобода" долучилася до маршу протесту в Києві


Активісти Буської РО ВО "Свобода" долучилася до акції протесту проти диктатури режиму Януковича. Спільно з побратимами вони пройшли ходою від Київського університету ім. Т. Шевченка до Майдану Незалежності повернувшись на головну площу країни після "кривавої суботи".
 Колону очолювали лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок і депутати від опозиції.
 Під час виступу на Майдані Незалежности увечері 1 грудня 2013 року лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив: "Зараз основне завдання – не піддаватися на провокації. Ми узгодили план дій, але на Банковій і в Межигір'ї також не сплять і готуються. Якщо ми хочемо досягти мети – має бути чітка дисципліна і стійкість до провокацій, бо саме через них влада хоче посіяти паніку. Зараз ми зайняли Майдан Незалежности, Будинок профспілок, вулицю Хрещатик і саме тут мітингуємо. Наше завдання облаштовуватися на Майдані. Це наш плацдарм, і він має стати недоступним для нашого ворога. Ми блокуємо центр столиці і влада буде змушена піти на умови громади". Лідер українських націоналістів розповів про подальшу роботу – зараз монтують сцену і в цьому процесі розбиватимуть намети. Свободівець наголосив, що з приводу будь-яких запитань потрібно звертатися в Штаб, який розташований у Будинку профспілок, і там координувати будь-які дії. "Якщо ви нам довіряєте – просимо дослухатися до наших слів, і ми таки здобудемо перемогу. Армій без командирів не буває", – заявив Олег Тягнибок.
 Лідер націоналістичного об'єднання повідомив громаду, що зараз в Адміністрації Президента є дві групи людей: одна готова йти на перемовини, а инша – вдатися до силового сценарію.
 "Одна група налаштована на те, аби відправити уряд у відставку та розпочати перемовини з народом. Инша ж, яку, за нашою інформацією, очолює людина Москви – Медведчук, вже намагається організувати силовий сценарій. Також відомо, що ті машини з водометами, які було закуплено коштом громади, зараз вже заправляють. Зараз не відомо, до якої з цих груп влада прислухається, проте є інформація, що вже скликають засідання РНБО", – повідомив Олег Тягнибок.

Немає коментарів:

Дописати коментар