пʼятницю, 8 березня 2013 р.

Фракція ВО «Свобода» взяла участь у позачерговій сесії Буської районної ради


 7 березня відбулося позачергове скликання XXII сесії Буської районної ради. Серед питань які вносилися в порядок денний було обговорення пропозиції фінансового управління Буської РДА щодо перерозподілу вільного залишку коштів в сумі 640 тис.гривень. За результатом експертизи в районному бюджеті існує недостатність коштів на проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги в сумі 1 млн. гривень,та  на оплату праці 1.5 млн. гривень .
  На сесії Буської районної ради, яка відбулася в січні, було збільшено дохідну частину бюджету району (надуто), в порівнянні з розрахунковими показниками Мінфіну, на суму 2 млн. гривень (фракція «Свобода» не голосувала за таке рішення), це становить загрозу виконання планових показників загального фонду за доходами в сумі  4.5 млн. гривень. Фракція ВО «Свобода» вважає, що суми виділені Кабінетом Міністрів на заробітну плату та енергоносії повинні бути дофінансовані державою в повному обсязі, а не за рахунок так званої оптимізації, а в дійсності скороченні, закритті установ, призупиненні робіт , відправленні працівників бюджетних галузей у неоплачувану відпустку - департаменти Облдержадміністрацій вимагають зменшити загальні видатки. 
  Проаналізувавши фінансовий стан в медицині  ми отримали таку інформацію що загальні видатки зменшились в порівнянні з минулим роком на 12.2 %,  відрядження на 76%, капітальні видатки на 95%, харчування на одного хворого зменшилось вдвічі , було 12 грн., а стало 6 грн. Тут виникає риторичне запитання , «як можна прохарчувати за такі кошти хворого ?» Господарські видатки в медицині нульові. Енергоносії на квітень не забезпечені , медицина живе надією , що буде тепло. На даний момент з 6 ранку до 8 вечора Буська ЦРЛ не опалюється. Якщо брати кадровий штат працівників в галузі медицини , то має бути 200 лікарів, а є 120, має бути 446 медсестер , а є 286. Тому скорочення ліжкомісць неможливе. В загальному недофінансування державою галузі медицини в Буському районі становить близько 2 млн. Всі ці цифри заставляють керівництво медичної галузі Буського району скорочувати відділення. Було отримано листи держдепартаменту Облдержадміністрації із рекомендацією зменшити фінансування медицини на 1 млн. 237 тис. гривень.
  Загальні видатки на освіту також зменшені. На заробітну плату не вистарчає  -600 тис. на енергоносії - 160 тис. Отже, ми не будемо мати фінансових можливостей проводити поточні ремонти шкіл. Знову літом директори шкіл змушені будуть звертатись за допомогою до батьків, щоб зробити мінімальний ремонт класів. Дійшло до того , що в Олеській ЗОШ протікає дах і працівники школи змушені підставляти відра. 
  Управління культури Буської РДА розробила заходи , щоб зекономити на фінансуванні , але ці заходи полягають лише у пропозицій до своїх працівників для виходу у неоплачену відпустку. За ремонт народних домів не приходиться навіть думати. 
Такий стан приведе до катастрофи в бюджетних галузях, і тому фракція «Свобода»  підтримала звернення до Кабінету Міністрів із вимогою дофінансувати дані галузі в повному обсязі. Пропозиція фінансового управління Буської РДА не підтримана сесією.

Немає коментарів:

Дописати коментар