неділю, 3 березня 2013 р.

Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" спільно з Буською районною організацією ВО "Свобода" провели Марш "Слави УПА"

  3 березня у смт. Олесько Буського району, ГО Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" спільно з Буською районною організацією ВО "Свобода" провели заходи присв'ячені українським героям.  
  О 14.00 колона членів ГО Товариства «Пам’ять”, які були одягнені у форму  вояків УПА, та активісти ВО "Свобода" рушили від центру селища в напрямку могили воїнів УПА на місцевому цвинтарі. На заході були присутні до 100 чоловік. Учасники колони скандували гасла: «Слава Україні – Героям Слава», «Слава Нації – смерть ворогам», «Бандера, Шухевич – Герої України», «Україна понад усе». До колони поступово приєднувалися місцеві жителі. На могилі Воїнів УПА був проведений молебень, опісля було вшановано загиблих символічними залпом пострілів у повітря. 
   Перед учасниками заходу виступив заступник голови Буської районної ради «свободівець» Богдан Гринишин, який подякував за присутність та спільну молитву: "Вічна пам'ять тим героям, які боролися за Україну і загинули в засланні та не дочекалися незалежності. Відійшло у вічність покоління людей завдячуючи яким ми маємо українську державу, тому теперішнє покоління повинно продовжити боротьбу яка йде не лише за українські природні ресурси але й за свідомість українця. Важливо, щоб державні діячі  і громадськість розуміли значення таких заходів. Ми маємо заручитися підтримкою всього українського суспільства. Наша земля - наші Герої".  Також виступив представник ГО Товариства "Пам’ять" п. Горбач, він закликав молодь активізовуватися та брати приклад з вояків УПА, які не боялися давати відсіч ворогу. На завершення заходу учасники заспівали Гімн України.

Немає коментарів:

Дописати коментар