неділю, 24 лютого 2013 р.

В Олеську відбулося громадське обговорення

В приміщенні Народного дому смт.Олесько відбулося громадське обговорення зі слідуючих питань:
1. Щодо участі громади смт.Олесько в конкурсі мікропроектів, оголошеному Львівською обласною радою.
2. Вивіз дрібних побутових відходів.
3. Видобуток сланцевого газу на території Буського району.

В громадському обговоренні прийняли участь 250 чоловік.

В обговоренні взяв участь заступник голови Буської районної ради "свободівець" Богдан Гринишин, який виступив з розясненням по першому питанні, як саме громада повинна брати участь у конкурсі і які вимоги до нього.

По третьому питанні щодо видобутку сланцевого газу виступила жителька смт.Олесько п. Савула яка висловила свою позицію - проти видобутку сланцевого газу на території селища. Місцева вчителька історії Олеського ліцею Шунь Ірина розповіла своє бачення ситуації щодо видобутку сланцевого газу та подякувала "Свободі" за послідовне відстоювання інтересів громади Буського району. Також назвала приклад "фосфорної" аварії в с.Ожидів після якої ніхто з представників влади не цікавиться екологічною ситуацією, не беруть на аналізи зразки води та грунту, тому знаючи про таке відношення влади до громади є велика небезпека отримати екологічну катастрофу навіть не підозрюючи про її наближення...

До слова був запрошений "свободівець" Богдан Гринишин який розповів хронологію подій щодо видобутку сланцевого газу, відзначив можливі екологічні наслідки та ознайомив присутніх з земельним законодавством України щодо даної проблеми, навів приклади обговорень в інших районах і розповів що роблять Буська районна та Львівська обласна ради щодо розяснення розвідки і видобутку сланцевого газу.

Було поставлено на голосування питання щодо розвідки і видобутку сланцевого газу на території Олеської площі, громада проголосувала проти.

Немає коментарів:

Дописати коментар