неділю, 7 червня 2015 р.

Буська районна організація ВО "Свобода" прийняла участь в акції «Ні тарифному терору!»

7 червня у Львові відбулася акція під назвою «Ні тарифному терору проти українців» організатором якої виступила Львівська міська організація ВО "Свобода". 
 Буська районна організація ВО "Свобода" та МГО "Сокіл" активно долучилися до акції. Як зазначив голова фракції ВО "Свобода" у Буській районній раді Богдан Гринишин - "Ця акція є природною реакцією людей на той рівень життя  який нам штучно створює чинна влада. Ми не повинні мовчати, а показати спротив безпідставному підвищенню тарифів та нагадати владі про те що з народом потрібно рахуватися а не знищувати його збагачуючи олігархів. Після Майдану українці не допустять знущань над ними підвищуючи безбожно тарифи при падінні рівня зарплат майже на 30 відсотків. "  
Учасники акції пройшли від Львівської ОДА до пам’ятника Шевченку де відбулося народне віче. Львів'яни несли банери з написами «Тарифи ростуть - мовчати не можемо», «Ні зубожінню народу», «Нехай уряд воює з Путіним, а не з українцями», «Чим вищі тарифи, тим багатші олігархи», «Обленерго та облгаз передати у державну власність». Також учасники акції висловлювали вимоги - відставка прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та уряду за безпідставне підняття тарифів. Люди звинувачували уряд Яценюка у знищенні цінностей Майдану, проведені псевдолюстрації та псевдореформ, змову з олігархами, та фактично, початок геноциду українського народу. 
 Як зазначив депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Йосиф Ситник, на такі віча люди збираються тоді, коли наступає певна загроза, настає рівень нетерпіння соціального, національного, історичного,  коли народ мусить сказати своє слово, адже життя стає нестерпним та неможливим. За його словами, за півтори роки уряд мав би вже розпочати обіцяні реформи і навести лад в економіці, побороти олігархат і джерела його збагачення, та всього цього немає. «Люстрація загальмована, економіка падає, ВВП зменшився понад 15%,  заробітна плата зменшилася на понад 24%, безробіття росте. Натомість замість реформування верхівки, реформи починаються з простих людей - це псевдореформи, адже підвищення тарифів, ціни на газ, світло в умовах шаленої інфляції і падіння національної валюти та зменшення зарплати – це знущання з народу», - наголосив Й. Ситник.
 На віче також виступив народний депутат України «свободівець» Михайло Головко. Він зазначив, що ті ідеали, за які боролися українці на Майдані, знівельовані. «Нас кинули за межу бідності. Нинішні тарифи завищені, як мінімум у 3,5 рази. Це практично оголошений геноцид», - наголосив він. При тому Михайло Головко додав, що українці збідніли за один рік у десять разів. «Тому ми вимагаємо відставки уряду Яценюка, не допустити розграбунку стратегічних державних підприємств, ввести мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення», - сказав він.

Немає коментарів:

Дописати коментар