понеділок, 1 червня 2015 р.

В Красному відбулася поминальна панахида на місці поховань закатованих НКВД борців за волю України


 Сьогодні у Красному відбулася поминальна панахида. Краснянці та гості селища  помолилися за душі закатованих НКВД місцевих патріотів, борців за волю України. Священики відправили панахиду, освятили хрест, розповіли присутнім страшні події які відбувалися в селищі під час діяльності каральних загонів НКВД, закликали пам'ятати героїв які віддали своє життя за незалежність більше 50-років тому та допомагати військовим які сьогодні беруть участь у війні з російським агресором на сході держави, адже лише серед мешканців Красного більше 30-ти військовослужбовців перебувають в зоні проведення АТО.
 Перед присутніми виступили місцеві депутати, громадські діячі, також слово отримав перший заступник голови Буської РДА Микола Чучман, який розповів свідчення очевидців тих подій, які підтверджують факти жорстокості каральних загонів НКВД - для залякування мешканців селища енкаведисти навіть залишали трупи закатованих людей прямо на вулиці... "Кожен з нас повинен пам'ятати ці події та вшановувати героїв які віддали своє життя за незалежність. Сьогодні держава також переживає нелегкий час - на сході загострюються бойові дії, важка економічна ситуація, але кожен з нас повинен докласти максимум зусиль для розбудови нової справедливої, багатої, патріотичної України, лише важкою працею, крок за кроком, покладаючись на власні зусилля ми її обов'язково побудуємо. Слава Україні!" - зазначив Микола Чучман.
 Далі священики та церковний хор співали українські патріотичні та релігійні пісні. Організатори заходу закликають щороку його проводити і залучати ще більшу кількість людей, адже ці події є доказами жорстокості та злочинності комуністичного режиму проти українського народу які повинен побачити світ.


Немає коментарів:

Дописати коментар