середу, 1 квітня 2015 р.

Богдан Гринишин дав інтерв'ю Буському медіа-порталу інформаційних новин

- Пане Богдане, Ви як голова районної організації, можете відповісти, чи справді ВО "Свобода" не підписалося під зверненням до Президента проти ймовірного призначення екс-очільника районної міліції Петра Мороза на посаду голови Буської РДА?
- Позиція ВО "Свобода" в будь-яких кадрових питаннях (які відносяться не тільки призначення голів у Буському районі, а й у Львівській області), залишається незмінна.
    Як відомо, свого часу я займав посаду голови Буської РДА вісім місяців. Цей період особливо тяжким був у час розгортання масштабної війни на Сході, вирішення питань переселенців тощо. Однак попри все це наша позиція чітка і зрозуміла: після написання заяви, ми казали, що громада Буського району на виборах до Верховної Ради України визначилась, кого саме вона хоче бачити при керівництві країною. Чому? Бо, Президент України є вибраний 54% голосами громади, прем'єр-міністр - це його партія, яка набрала найбільше голосів, тому відповідно до чинного законодавства головою РДА може стати людина, яку погоджує Кабмін і затверджує особисто Президент. Отже, всі кадрові питання повинні там вирішуватися. Якщо громада висловила довіру тим політичним силам, вони повинні сформувати команду і нести відповідальність.
    ВО "Свобода" вважає, що на даний момент вони мають всі легітимні права призначати того, кого вони вважають за потрібне і нести за це відповідальність. Я особисто не хочу нести відповідальність за кадрові пропозиції.
- Тобто, Буська районна організація ВО "Свобода" не підписалась під зверненням?
- Так, ми не підписались під зверненням. Ми зібрались на засідання фракції і там вирішили, що наша позиція буде саме такою, тому що громада на виборах, як я казав, визначилась. Якщо є інші достойні чи недостойні представники, нехай представники їх делегують. Можливо кандидатура проти якої зараз ведуться розмови матиме своє бачення. Завжди треба запитувати дві сторони: якщо є звинувачення з однієї сторони - має бути відповідь іншої сторони.
- Чи дійсно "свободівці" задіяні в тому, що по місті Буськ і в селищі Красне розміщували анонімні листівки? За інформацією нашого медіа-ресурсу, навіть деякі особи призналися, що їх просили розклеїти листівки саме районні представники "Свободи".
- Скажу так: якщо хочеш себе згадати - згадай себе сам.
  Буська РО ВО "Свобода" має свій офіційний інформаційний сайт, де ми повністю розміщуємо всю інформацію, що стосується нашої діяльності чи позиції з будь-якого питання.
  Ми маємо потужну сітку депутатів. І хоча на сайті "Буського порталу" під однією новиною в коментарях люди стверджують, що на нещодавній конференції нас було мало, то змушений повідомити, що це були не всі депутати, а лише представники осередків.
- Я правильно розумію, Ви категорично заперечуєте інформацію з приводу того, що представники "Свободи" брали участь в розклеювані анонімних листівок?
- Так, звичайно! Ми не розклеюємо листівки без підписів. Ми лише ставимо свої намети, в яких роздаємо наші інформаційні продукти (брошурки, газети тощо).
  На мій погляд, ВО "Свобода" зараз намагаються знищити і очорнити. На території України відкриваються якісь "липові" кримінальні справи проти "свободівців", де нас намагаються зробити корупціонерами. Навіть думаю, що по мені таке буде, все до того йде. Служба безпеки України працює в цьому напрямку, щоб очорнити представників "Свободи", які були при владі.
- І в Буському районі, теж?
- Навіть в Буському районі. Думаю, що можливо найближчим часом можуть під мене "копати". Але в такому випадку, ми будемо звертатись до громадськості про те, що йде планомірне знищення представників "Свободи".
- В даний час є якась інформація, що на "свободівців" у районі відкрито кримінальні справи?
- Наразі відкритих справ немає. Однак прогнозую, що такі будуть.

                                                                                                                   /"Буський медіа-портал"/
                                                                                                                   http://busk2011.blogspot.com

Немає коментарів:

Дописати коментар