суботу, 20 вересня 2014 р.

Перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник та голова Буської РДА Богдан Гринишин стали учасниками семінару-практикуму «А ми тую січовую славу збережемо!»

«А ми тую січовую славу збережемо!» - саме таку промовисту назву мав кущовий семінар-практикум директорів та художніх керівників сільських Народних домів, проведений на базі Задвір`янського Народного дому.
Місце проведення семінару вибрано не випадково, адже у цьому сільському закладі культури ось уже 10 – років працює Народний чоловічий вокальний ансамбль «Січові стрільці». Керівник цього колективу – Роман Ладига. У тісній співпраці з директором Народного дому Володимиром Благим та художнім керівником Марією Благою він творить справжнє пісенне патріотичне дійство.
Розпочали семінар з гімну України та молитви «Отче наш», яку прочитав настоятель місцевого храму - отець Петро Гунчак.
Серед учасників семінару були представники обласної,районної та місцевої влади: перший заступник голови ОДА Й.Ситник, голова Буської РДА Б.Гринишин, Задвір`янський сільський голова Т.Дума.
Йосип Ситник у своєму виступі зазначив: «Патріотичний змаг січового стрілецтва, як спадок, передався воїнам сучасності, які нині, жертвуючи своїм життям, захищають рубежі Вітчизни. І саме тому Україна була і буде незалежною, суверенною державою. Ніякий ворог не подолає нашої свободи».
Голова Буської РДА Б.Гринишин побажав учасникам семінару нездоланної віри у перемогу нашого народу в боротьбі з російськими окупантами. «Але переможемо ми лише тоді, коли будемо єдині у думках та вчинках, щирій любові до Вітчизни, - сказав він.
Керівник відділу культури та туризму Буської РДА Л.Ціхоцька вручила подяки керівнику колективу «Січові стрільці» Р.Ладизі та директору Народного дому В.Благому. Учасники семінару поклали квіти до могили вояків УПА.
Завершальним етапом семінару стала многоголоса, промовиста «Червона калина» у виконанні усіх присутніх. 

Немає коментарів:

Дописати коментар