пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

У День Гідності та Свободи, відбулося віче біля меморіалу Героїв Небесної Сотні в Буську


У п'ятницю, 21 листопада, біля меморіалу Героїв Небесної Сотні в Буську відбулося народне віче. Вшанувати пам'ять полеглих Героїв Революції Гідності прийшла велика кількість бущан. На заході були присутні представники влади району, депутати місцевих рад, вчителі, працівники підприємств міста, діти. 
 Дійство розпочалося зі співу національного славня. Хвилина мовчання. Молитва. Учасники дійства запалили лампадки біля меморіалу Героїв Небесної Сотні. Священики провели поминальну панахиду за душі патріотів які віддали життя за волю України. 
 На віче були присутні представники ВО "Свобода": Голова Буської РДА Богдан Гринишин, заступник голови Наталія Сервило, депутати місцевих рад. 
 Богдан Гринишин у своєму виступі зазначив, що, Революція Гідності увійде в нашу історію як період зміни свідомості українців. "Майдан змінив свідомість людей, весь світ спостерігав за тим як українці скидали кайдани, незважаючи на страх перед репресіями, переслідуваннями, смертю. Ми змогли довести усім що наша нація є гордою, нескореною, самодостатньою, здатною до самоорганізації та оборони. У важкий період протистояння на Майдані та у бойових діях на сході з терористами вирішальною перевагою народу була наша національна ідея, носіями якої були київські князі,  козаки, січовики, бандерівці, а тепер євромайданівцям та кіборгам з Донецького аеропорту  випала честь зі зброєю в руках захищати українську незалежність. Націоналістичні рухи постійно підтримували у суспільстві дух національної ідеї, захищаючи нашу мову, історію, ідентичність, а коли розпочалася окупація сходу ворогом, ми дали йому гідну відсіч поклавши на вівтар найкращих своїх синів: відважних, сильних, терпеливих, національно свідомих.
Тепер слово за українським народом. Сьогодні маємо нову владу, обрано новий парламент, маємо надію що вона не буде повторювати помилок минулого: здачі ядерної зброї, ліквідації промисловості, збільшення впливу олігархату, поширення корупції, узурпації влади. Українська нація тепер буде мати вирішальне слово, вона довела, що, єдиним джерелом влади в Україні є народ, і якщо влада не виконуватиме його волю то опиниться у вигнанні або за гратами. Слава Україні." - зазначив "свободівець".

Немає коментарів:

Дописати коментар