вівторок, 21 жовтня 2014 р.

У Буську ВО "Свобода" провела смолоскипний марш присвячений пам'яті Героїв УПА, "Небесної сотні" та українських військових, які віддали життя за незалежність України

 19 жовтня 2014 року у Буську відбувся смолоскипний марш пам'яті Героїв, які віддали життя за незалежність України. Учасники маршу віддали шану воякам УПА, Героям "Небесної сотні", українським військовим які загинули в АТО.
 Смолоскипна хода розпочалася від будівлі спорткомплексу на вулиці Київській. Прямуючи по вулицях Петрушевича, майдану Незалежності до пам'ятника Скорботи, націоналісти, під звуки барабанів, вогонь смолоскипів та бандерівських прапорів скандували "Слава Україні - Героям слава", "Слава нації - Смерть ворогам", "Бандера, Шухевич - Герої України", "Україна понад усе", "Герої не вмирають". Учасники маршу зупинилися біля пам'ятного щита Небесній Сотні біля міської ради, вшанувавши полеглих майданівців хвилиною мовчання. 
 Далі колона рушила до пам'ятника Скорботи біля якого настоятель церкви св.Юра Андрій Баглай провів поминальну панахиду за душі військових, які віддали життя за незалежність України. 
 На заході було багато молоді - ровесників незалежності, представники влади району, активісти громадських організацій, діти. Загалом на вулиці Буська вийшли 250 мешканців.  Також на захід завітали відомі особистості, зокрема Депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода", військовий, який брав участь у звільненні Слов'янська від російських окупантів Руслан Помірчий, який закликав присутніх бути обережними у свому виборі під час голосування 26 жовтня, адже екс-регіонали, прикриваючись різними політичними брендами хочуть знову пролізти у Верховну Раду. «Обирайте націоналістів – адже це "спецназ" у Верховній Раді, який боровся на Майдані, скинув режим Януковича, всіляко підтримує військових в АТО. ВО «Свобода» завжди принципово та одностайно голосує 100% за: Національне бюро антикорупційних розслідувань, Державну службу протидії корупції, Проект закону про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції , Проект закону про люстрацію, про визнання ОУН-УПА борцями за Незалежність України та про заборону комуністичної ідеології» - наголосив націоналіст.
Також на віче виступила народний депутат України від ВО «Свобода» Галина Чорна, яка закликала реально оцінювати ситуацію, не сприймати все що диктує нам ефір "зомбоящика" який належить олігархам. Також вона наголосила на результатах діяльності кандидата в народні депутати по мажоритарному виборчому округу № 119 Ірини Сех. «Депутатська робота Ірини Сех була непростою, адже відбувалася в революційний період та період військової агресії, тому її законопроекти стосувалися зміцнення війська та захисту сімей військовослужбовців. Від першого до останнього дня вона була на Майдані. Спочатку вона вистояла усі репресії режиму Януковича через активну революційну діяльність проти режиму: у Львові пікетували ОДА, міліцію, СБУ, МВС (8 грудня на неї була порушена кримінальна справа за участь у пікеті Львівської ОДА). У Києві на Майдані 20 лютого вона одна з перших почала надавати допомогу пораненим, яких приносили з Інститутської. У медпункті «Україна» було зафіксовано 12 смертей. Зараз Ірина Сех активно допомагає військовим в АТО, відвідує з допомогою батальйони. Під її керівництвом було сформовано 3-й батальйон територіальної оборони Львівщини, що було її основним завданням на посаді голови ОДА у період військової агресії. Зараз ведеться багато провокацій щодо перебування Ірини Сех на посаді голови ОДА будучи народним депутатом, але ці провокатори не розуміють що її голос був на вагу золота. Важливо було терміново провести вибори президента в області під час наступу агресора, сформувати батальйони територіальної оборони, усунути всіх керівників режиму Януковича (це Ірина Сех зробила протягом перших днів на посаді). І найголовніше - її голос був вирішальним, а саме 226-м під час голосування надважливих для України законопроектів. Пожертвуваши своїм особистим рейтингом їй вдалося виконати всі покладені на неї завдання» - зазначила депутат.
Також виступив перший заступник голови Буської РДА "свободівець" Микола Чучман, який зазначив на підсиленні патріотизму у кожному куточку України. "Нарешті українська нація зрозуміла що московія постійно зазіхала на українські кордони, тому повинні гуртуватися та давати відсіч ворогу, ми сильний народ, який не зламали голодомором, репресіями, виселенням на Сибір, катуванням червоних окупантів та недавнімии репресіями режиму Януковича, утиски лише зміцнили українську націю. Нація розвивається у боротьбі, тому маленький шизофренічний карлик лише допомагає нам зміцнити армію, навчитися самоорганізовуватися та розвиватися. Так переможемо!" - зазначив "свободівець". 
 На завершення заходу Народний артист України, Депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Остап Стахів виконав ряд патріотичних пісень, зокрема про бійців АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар