середу, 24 вересня 2014 р.

Йосиф Ситник: "На Львівщині родичам героїв Майдану та АТО вже надають земельні ділянки"

У Львівській області станом на 22 вересня 2014 року вже майже дві сотні громадян, родичі яких загинули під час Революції гідности та антитерористичної операції, а також військових, які служать в АТО, виявили бажання отримати земельні ділянки для власного використання.
Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, керівник обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Йосиф Ситник.
Ще в червні цього року на виконання рішень центральних органів влади Йосиф Ситник дав доручення управлінню Держземагентства у Львівській області та органам місцевого самоврядування зарезервувати відповідні земельні масиви з земель запасу державної власности для забезпечення сімей, родичі яких загинули під час Революції гідности та антитерористичної операції, а також для військовослужбовців Збройних Сил України та инших силових структур, що беруть участь в антитерористичній операції.
Загалом площа зарезервованих земельних ділянок станом на вересень 2014 року вже становить 991 га, з яких за межами населених пунктів визначено 60 земельних ділянок площею 479 га, а у межах населених пунктів – 121 земельну ділянку площею 512 га.
Зокрема, у Буському районі для учасників АТО зарезервовано земельних ділянок площею близько 232 га, Бродівському – 15 га, у Дрогобицькому – 50 га, Жидачівському – 108 га, Жовківському – 111 га, Золочівському – 15 га, Миколаївському – 60 га, Стрийському – 31 га, Яворівському – 47,9 га тощо.
Ці земельні ділянки призначені для індивідуального житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства.
Як зазначив Йосиф Ситник, на території области проживає 49 членів сімей, родичі яких загинули під час Революції гідности, понад 250 членів сімей, рідні яких загинули у зоні АТО та понад вісім тисяч воїнів, які воювали і продовжують перебувати на східних теренах України та які мають право на отримання земельних ділянок. "Після проведення відповідних консультацій щодо надання земельних ділянок, 13 громадян вже виявили бажання отримати земельні наділи для ведення особистих селянських господарств. Окремі люди відмовляються від землі, проте заяви продовжують надходити як в обласну адміністрацію, так і до місцевих органів влади", – додав націоналіст.
Своєю чергою, військовослужбовці, щоб отримати земельну ділянку, повинні звернутися з відповідним документом, що посвідчує участь в антитерористичній операції. Це може бути посвідчення, довідка, наказ тощо. Також учасникам АТО держслужбовці повинні надати допомогу при складанні відповідного клопотання, забезпечити надання графічного матеріялу з бажаним місцем розташування земельної ділянки та в межах законодавства надавати всебічну консультативну допомогу щодо подальшого оформлення права власности на земельну ділянку.
Станом на сьогодні від учасників антитерористичної операції та родичів загиблих під час Революції гідности й АТО надійшло 187 клопотань, за результатами розгляду яких Держземагентством у Львівській області ухвалено 10 наказів про затвердження проєктів землеустрою та надано у власність земельних ділянок площею 1,14 га. Також перший заступник голови ЛОДА закликав инших громадян, які мають на це право, активно звертатися щодо надання земельних ділянок та визначатися з вибором місця їх розташування. "При надходженні клопотань Держземагентство невідкладно розгляне питання щодо ухвалення відповідних наказів", – зазначив Йосиф Ситник.
Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар