понеділок, 25 серпня 2014 р.

У Буському районі відбулися урочистості до Дня Незалежності України


 Буська РО ВО "Свобода" долучилася до святкувань Дня Незалежності України у районі. Бущани заздалегідь готувалися до національного свята фарбуючи в патріотичні кольори паркани, балкони, електричні стовпи, мости. На відміну від попередніх, нинішні святкування проходили в умовах, коли країна захищає східний кордон, тому основна увага приділялася вшануванню сучасних Героїв, які полягли за незалежність України. 

 Заходи розпочалися  відкриттям меморіальної дошки Героям Небесної сотні біля приміщення Буської міської ради. Нагадуємо, що до списку героїв Небесної сотні внесене ім’я уродженки Буcького району з села Ріпнів Ольги Василівни Бурої – активної євромайданівки, котра від отиманих травм померла в лікарні у Києві, а нещодавно депутати Буської райради проголосували за присвоєння героїні звання «Почесний громадянин Буського району». На заході були присутні представники ВО "Свобода": Голова Буської РДА Богдан Гинишин, Перший заступник голови Микола Чучман, Депутати Буської районної та міської рад від ВО "Свобода", Красненської селищної ради. У своєму виступі Богдан Гринишин зазначив, що це особливий День Незалежності, оскільки нині за незалежність України щиро вболівають мільйони українців, а сотні новітніх Героїв знову відстоюють її у боротьбі з ворогом. Тому важливо пам'ятати ціну нашої Незалежності і віддавати шану тим хто за неї боровся і бореться: вояків січових стрільців, бандерівців, петлюрівців, Героїв Небесної сотні, українських військових які гинуть за Україну на Сході держави" - зазначив "свободівець". 
 О 14.00 годині Голова Буської районної "Свободи" Богдан Гринишин звітував за 100 днів роботи на посаді Голови Буської РДА. Жителі району мали можливість ознайомитися з результатами роботи нової патріотичної влади. Основні напрямки роботи: збір військової амуніції та фінансової допомоги для учасників АТОреорганізація Буської РДА, скорочення штату працівників, соціальне забезпечення осіб які прибули із зони проведення АТО, забезпечення жителів звільнених від терористів населених пунктів Донецької та Луганської областей продуктами харчування, початок ремонтно-будівельних робіт на території району по школах с. Андріївка, с.Задвір’я та та м. Буськ  школа№1,народний дім с. Топорів  по проекті "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури", забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної праці...
 На концерти до Дня Незалежності, які проводилися у Народних домах сіл району завітав відомий бандурист, заслужений артист України, Депутат Львівської облради, "свободівець" Остап Стахів, який виступив у селах Ріпнів, Купче, Олесько та Ожидів. Він виконував патріотичні пісні, вітав присутніх з Днем Незалежності від імені депутатського корпусу Львівської обласної ради а також передав вітання від Народного Депутата України Ірини Сех, яка нещодавно повернулася з зони АТО супроводжуючи допомогу військовослужбовцям. 
 На стадіоні у Буську відбулися патріотичні спортивні змагання, футбольний турнір, виступи військового духового оркестру. Переможцям змагань грамоти вручила Народний депутат України Ірина Сех разом з Головою Буської РДА "свободівцем" Богданом Гринишиним. Ірина Сех розповіла бужанам про відчуття Єдиної України, яке щойно привезла  із сходу і півдня, про піднесення патріотичного духу населення на Сході держави. Вона побажала усім Миру і Перемоги. Завершилися святкування концертом надбужанських артистів.


Немає коментарів:

Дописати коментар