четвер, 24 липня 2014 р.

Буська ВО "Свобода" взяла участь у відкритті пам'ятного хреста на братській могилі солдатів Дивізії "Галичина"


Депутати Бущини від ВО "Свобода" побували у с. Підгірці Бродівського району де відбулося урочисте відкриття пам'ятного хреста на братській могилі солдатів Дивізії "Галичина" та перепохованні вояків української дивізії та солдатів Червоної армії на цвинтарі дивізійників у с. Червоне Золочівського району.
 Пам'ятний хрест було виготовлено за кошти програми Львівської обласної ради із упорядкування військових могил і встановлено за сприяння депутатів-свободівців Олега Панькевича та Ірини Сех.
 На відкритті був присутній голова Буської РДА "свободівець" Богдан Гринишин, який зазначив, що, український народ повинен добре знати та аналізувати свою історію, зокрема пам'ятати минулі наслідки союзу з Москвою та жахливі втрати які понесла українська нація внаслідок співпраці з ворогом. "Добровольці дивізії "Галичина" чітко усвідомлювали що їм варто покладатись лише на власні сили в боротьбі з окупантами, в чому українці згодом переконалися, відчувши на собі каральні акції "визволителів". Сьогодні окупант знову намагається знищити українську державність, але він не врахував переломних змін у суспільстві, які відбулися в результаті Революції Гідності, яка дала сигнал усьому світу - якщо народ хоче свободи, він її доб'ється" - зазначив "свободівець".

Немає коментарів:

Дописати коментар