середу, 30 липня 2014 р.

Ірина Сех звернулася до Президента щодо присвоєння звання Герой України Степанові Бандері та Романові Шухевичу

Голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех звернулася до Президента України Петра Порошенка із проханням присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) голові проводу Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері, а також головному командирові УПА Романові Шухевичу.
«За мужність та самопожертву в українській національно-визвольній боротьбі прошу посмертно присвоїти почесне звання Герой України Степанові Бандері та Романові Шухевичу», – йдеться у зверненні голови Львівської ОДА до Президента України.
Раніше до Ірини Сех звернулись представники Львівської обласної Спілки політичних в’язнів України, а також відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів м. Львова. Активісти закликали керівника Львівщини звернутись до Президента України щодо повторного видання указу Про присвоєння звання Герой України Степанові Бандері та Романові Шухевичу.
Довідка:
Рішенням Вищого адміністративного суду України скасовано укази Президента України від 12 жовтня 2007 року і від 20 січня 2010 року, якими було присвоєно звання «Герой України» Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Немає коментарів:

Дописати коментар