суботу, 29 березня 2014 р.

Самооборона Олеська виявила нафтові розводи на території Олеського заводу мінеральних вод

Буська районна організація ВО "Свобода" спостерігатиме за перебігом слідчих дій, які проводитимуть правоохоронні органи району відносно надзвичайної ситуації, яка виникла в смт. Олесько, де місцевою самообороною було виявлено нафтові розводи на території Олеського заводу мінеральних вод. 
 Нагадуємо, що 19 березня в одного з жителів на земельній ділянці почала виходити на поверхню фонтаном незрозуміла рідина жовтого кольору. Був проведений аналіз, який показав, що вода чиста. Але людей це не заспокоїло, тому що протягом певного періоду відчувався запах соляри, нафтопродуктів.  Згодом рідина, схожа на нафту, була виявлена на території Олеського заводу мінеральних вод. 
 Мешканці б’ють на сполох, оскільки побоюються, щоб незрозуміла речовина не потрапила до водопроводу та підземних вод. Була організована зустріч з директором заводу, щоб він пояснив ситуацію людям, але він не зміг на неї приїхати. Тому люди вирішили піти на завод з дозволу директора. В одному з приміщень заводу було виявлено місце, де зберігалися розлиті нафтопродукти. На вулиці, з іншого боку стіни заводу, знайдено в канаві рештки нафтопродуктів – смолянисту рідину.
 "Недалеко від заводу – за 300-400 м – знаходиться нафтопровід «Дружба». «Тому можна робити різні висновки і припущення стосовно цієї ситуації», – говорить селищний голова Олеська. Були підняті на ноги різні органи – санстанція, органи МНС, управління внутрішніх справ. Наразі проводяться слідчі дії.Народ переживає, оскільки вода (не тільки мінеральна, а й та, яку споживають в Олеську) досить чиста, тому важливо, щоб та невідома речовина не потрапила у водопровід чи підземні води.

Немає коментарів:

Дописати коментар