пʼятницю, 24 січня 2014 р.

Голова Буської райдержадміністрації вийшов із Партії регіонів

24 січня 2014 року голова Буської райдержадміністрації Львівської області Володимир Сай, а також троє депутатів райради від Партії регіонів написали заяви про вихід із партії. Це сталося після того, як на позачерговій сесії Буської районної ради депутати оголосили свої вимоги до керівництва РДА, зокрема про їхній вихід із Партії регіонів.

Як повідомив заступник голови Буської районної ради свободівець Богдан Гринишин, на позачерговій сесії депутати підтримали рішення зборів депутатів усіх рівнів Львівської області, які відбулися 22 січня 2014 року в Києві. Зокрема, заявили про підтримку боротьби українського народу за збереження державної незалежности і суверенітету України, відновлення конституційного ладу та гарантування дотримання і непорушности прав людини і громадянина України.

На сесії також було висловлено недовіру голові Буської РДА Володимирові Саю (за це рішення проголосувало 28 депутатів із 54).

 Заступник голови Буської районної ради Богдан Гринишин виголосив заяву від фракції ВО "Свобода", в якій закликали голову РДА та його заступників вийти з Партії регіонів. "Українська нація не схожа на російську чи білоруську, коли розганяють одну тисячу українців то сходиться десять тисяч, коли розбирають барикади, будуються інші, рубікон перейдено, нація прокинулася, влада не чує народ та не готова вести діалог. Вони називають патріотів фашистами, а людей які вийшли на протести захоплюють, катують, скидають з будинків, витягують з лікарень і вивозять в ліси, ловлять людей на вулиці, вже є вбиті Герої. Ми для них не люди, люди мають право захищатися" - зазначив у своєму виступі "свободівець".
 Після сесії Володимир Сай та його заступник Євген Кичурчак, принесли заяви про припинення членства в партії. Також написали заяви про вихід із Партії регіонів і депутати районної ради Василь Горошко та Мар'яна Діжак.

Після сесії на Майдані в Буську відбулося віче, на якому депутати оголосили громаді про ухвалені рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар