пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Районна Рада оголосила мараторій на розробку та видобуток вуглеводнів на території Буського району

21 листопада 2013 року  відбулась сесія Буської районної ради. В порядок денний 25 сесії було винесено ряд важливих питань серед яких: про оголошення мараторію на геологічну розробку та видобуток вуглеводнів в межах ділянки "Олеська" на території Буського району. Одним з ініціаторів винесення даного питання була фракція РО ВО "Свобода". Після обговорення, рішення було підтримано більшістю депутатів, проти проголосував один депутат від фракції  партії регіонів.
Найбільш резонансним було питання  підтримки рішення Львівської обласної ради щодо висловлення недовіри голові облдержадміністрації Олегові Салу.
З присутніх на сесії 43 депутатів лише фракція "Свободи" проголосувала за це рішення одноголосно - сім депутатів з семи, фракція "Батьківщина" п'ять з восьми, фракція "Наша Україна" два з чотирьох, фракція "Рух" чотири з дев'яти, єдиний представник партії "Удар" проголосував проти даного рішення. В загальному "за" 18, "утрималось" 5, "проти" 11.
На сесії  депутатами  було підтримано звернення до Верховної Ради України з вимогою про невідкладний розгляд та прийняття проекту Закону України "Про порядок імпічменту Президента України".
Було прийнято неоднозначне рішення сесією районної ради щодо питання затвердження протоколів конкурсної комісії з  надання в оренду комунального майна, які стосувалися визначення переможця по оренді котельні центральної районної лікарні. На конкурс було представлено 3 претенденти які запропонували свої цінові пропозиції щодо оренди, а саме першим претиндентом запропонована ціна 2300 грн. оренди в місяць, другим 2500 грн., третім 5100 грн. Згідно типового положення прийнятого сесією Буської районної ради переможець конкурсу визначається згідно частини 7 положення за найвищою запропонованою ціновою пропозицією. Нажаль, було порушено принцип справедливого визначення  переможця конкурсу де конкурсна комісія надала перевагу представнику, який запропонував найменшу ціну тим самим порушивши типове положення. Фракція  ВО "Свобода" не підтримала даного рішення .

Немає коментарів:

Дописати коментар