четвер, 17 жовтня 2013 р.

Мешканці Львівщини погрожують захищати вилами свої землі від видобутку сланцевого газу

Голови сіл, території яких підпадають під розвідку та видобуток родовищ сланцевого газу у межах Олеської площі, переконують, що з жодною із громад це питання не було погоджене.Заступник голови районної ради Богдан Гринишин разом із головами сільських рад Новосілки, Куткір, Купче, Кізлів, Балучин взяли участь у пресконференції ЗМІ відносно імовірного видобутку сланцевого газу на їхніх територіях.
Водночас голова сільської ради с. Новосілки Буського району Володимир Яворський  розповів, що у Буську були проведені громадські слухання щодо видобутку сланцевого газу і мешканці регіону орієнтуються у процесах розробки сланцевих родовищ. Однак вони не впевнені, чи не виникнуть у районі землетруси, не знають, де зберігатимуть воду, використану для гідророзривів, не впевнені, чи не будуть отруєні водоносні артерії.
«Я, як сільський голова, хочу сказати, що разом із громадою наших чотирьох сіл, які входять у цю зону – Лісок, Кудирявці, Новосілки і Дунів – будемо з вилами у руках захищати нашу територію від екологічної катастрофи», – сказав голова сільради.
Голова села Куткірсько Роман Желіско зазначив, що у Буському районі майже всі сільради прийняли рішення про заборону розробки родовищ сланцевого газу на свої територіях, однак їх не послухали.
Керівник села додав, що його село розташоване на басейні мінеральних вод, тому населення дуже хвилює, чи не питимуть люди отруту після видобутку там сланцевого газу. Він наголосив, що люди із Донецька та Харкова на обговореннях показували питну воду, яка зараз є у їхніх криницях і мешканці Львівщини не хочуть ціною власного здоров’я отримати  енергетичну незалежність.

Немає коментарів:

Дописати коментар