понеділок, 1 липня 2013 р.

В селі Ожидів відбулося громадське обговорення

30 червня 2013 року в селі Ожидів Буського району відбулося громадське обговорення щодо звернення ТзОВ "Барком" про можливість переносу дошкільного навчального закладу і початкової школи в інше місце. Обговоривши ситуацію громада висловила претензії підприємству, оскільки воно не виконує своїх інвестиційних зобов'язань. А саме, ферми ТзОВ "Барком" не обладнані гноєсховищами, яких повинно бути 2 одиниці з відповідно обробленою плівкою. Тваринні відходи повинні складуватися гноєсховищем на 0,5 року, а потім вивозитися на поля. Натомість ТзОВ "Барком" ігнорує санітарні норми та вивозить відходи в бочках на поля і скидає їх в рови. Про це повідомив житель с. Ожидів Роман Паливода, який зняв цей процес на відео і має намір направити його в прокуратуру.
 Громада висловила претензії до ТзОВ "Барком": відсутність гноєсховищ та сморід в селі. Підприємству було запропоновано побудувати стайні за межами населеного пункту, за це проголосували більшість присутніх.
 На заході були присутні понад 200 осіб. Представники Буської районної організації ВО "Свобода": заступник голови Буської райради "свободівець" Богдан Гринишин та депутат Буської районної ради Кондратюк Галина Ярославівна, яка виступила з зауваженнями до ТзОВ "Барком". "Якщо надалі підприємство збільшуватиме поголів'я свиней - це призведе до ще більшого забруднення села та екологічного лиха" - зазначила депутат.
 Також на обговоренні голова Ожидівської сільської ради Шах Олександра Юріївна висловила подяку Буській РО ВО "Свобода" за сприяння в ремонті дороги по вулиці Шашкевича, яка веде до школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар