четвер, 23 травня 2013 р.

У Буську відбулося Віче з нагоди відзначення Дня Героїв та вшанування пам'яті жертв політичних репресій

  23 травня у місті Буськ біля пам’ятника Незалежності відбулося Віче з нагоди відзначення Дня Героїв. Віче супроводжувалося духовим оркестром та 5-ти метровим прапором, який діти пронесли від будинку Буської міськради до пам'ятника Незалежності. На заході були присутні ветерани ОУН-УПА, керівництво органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад району, працівники культури, громада міста, діти.   
  Члени Буської РО ВО "Свобода" і депутати-"свободівці" Буської міської та районної рад долучилися до заходу після завершення 23 сесії районної ради, на якій з ініціативи фракції ВО "Свобода" було підтримано звернення Львівської обласної ради "Про Українсько-Польські стосунки та річницю Волинських подій", яке засуджує намір Сейму та Сенату Республіки Польща незаконно "зліпити" з ОУН-УПА злочинну організацію та закликає не загострювати двосторонніх відносин і не посягати на державний суверенітет України.   
  Віче продовжилося виконанням патріотичних пісень: "Лента за лентою", «Я  молюсь за Україну». На заході виступив голова Братства ОУН-УПА станичний Буського району "свободівець" Мар'ян Длугош. Також учасники заходу поклали квіти до пам'ятника Незалежності. На завершення відбувся молебень за загиблими вояками та прозвучав державний Гімн України.

Немає коментарів:

Дописати коментар