середу, 10 квітня 2013 р.

Під головуванням заступника голови Буської районної ради "свободівця" Богдана Гринишина відбулося засідання постійної депутатської комісії районної ради

  
     В Буській районній раді 9.04.2013 року відбулося засідання  профільної  постійної депутатської комісії районної ради з питань розвитку підприємництва, транспорту, зв`язку та реалізації державної регуляторної політики. Участь в роботі даної комісії прийняв заступник голови районної ради Богдан Гринишин, керуючий справами районної ради Богдан Глова, представники громади с.Грабова, Соколянський сільський голова, представники райдержадміністрації, журналісти.
    Було розглянуто колективну заяву жителів с. Грабова про роботу перевізника Стець Ю., який здійснює пасажирські перевезення на маршруті Красне - Буськ – Грабова – Волиця-Деревлянська. Перед засіданням комісії  "свободівець" Богдан Гринишин звернувся у райдержадміністрацію з листом про надання наступної інформації:
-          щодо наявності дозволу у ПП Стець Ю. на здійснення перевезень по вищезгаданому маршруту та графіку руху (надати копії відповідних документів);
-          інформацію про пільгове перевезення жителів району та перелік категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд;
-          проблемні питання щодо пасажирських перевезень у районі та пропозиції щодо їх вирішення.
    При розгляді заяви виявилось, що представники райдержадміністрації на вимогу "свободівця" надати інформацію про пасажирські перевезення по даному маршруту не надали повної відповіді на звернення депутата, а саме не вказали графіки руху та про те, який перевізник займається наданням послуг із пасажирських перевезень по маршруту до с. Грабова. Хоча, як зауважив Гринишин, відповідно до  ст. 13, 16, 20 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», райдержадміністрації здійснюють на відповідних територіях державний контроль за додержанням правил транспортного обслуговування, законодавства про захист прав споживачів. Згідно ст.7 Закону України "Про автомобільний транспорт", забезпечення організації пасажирських перевезень покладається на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району, - на районні державні адміністрації.
  Натомість представник перевізника Стець М. заявила, що вона має домовленість із райдержадміністрацією про те, що пасажирські автомобільні перевезення до с. Грабова будуть здійснюватись лише по вівторках та п’ятницях о 12.55год., а у інші дні рейси не виконуватимуться. Ми отримали лист першого заступника голови Львівської облдержадміністрації з інформацією про те, що згідно рішення конкурсного комітету маршрут Красне – Буськ – Грабова – Волиця-Деревлянська обслуговує підприємець Стець Ю.Г.  
   Відповідно до п. 2.2.18 договору про організацію перевезень на автобусному маршруту загального користування перевізник забезпечує пільгове перевезення пасажирів згідно із чинним законодавством.
    Перевізника Ю.Стець листом Департаменту житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та ПЕК  Львівської облдержадміністрації від 18.03.2013 р., попереджено про можливість розірвання договору у випадку його невиконання.
   Богдан Гринишин запропонував прийняти рішення, в зв’язку з недотриманням перевізником Стець Ю. графіку руху по маршруту Красне – Буськ – Грабова – Волиця- Деревлянська, звернутись у Буську райдержадміністрацію щодо забезпечення   належного контролю за здійсненням пасажирських перевезень Буського району та додаткового вивчення з подальшим вирішенням питань порушених у колективній заяві жителів с. Грабова.
Другим питанням був розгляд повторного звернення жителів с. Сторонибаби щодо відновлення дорожнього знаку «Місце зупинки автобуса» на ділянці Буськ – Красне на повороті в с. Сторонибаби. Представник райдержадміністрації на запит членів депутатської комісії по даному питанні не володіла інформацією, хоча райдержадміністрацією і начальником філії «Буський райавтодор»  було отримано від заступника начальника служби автомобільних доріг у Львівській області п. Шикули листа від 10.04.2012р. з  проханням відновити вищевказаний дорожній знак на автомобільній дорозі Т-18-06 Рівне – Млинів _ Буськ _ Перемишляни на ділянці Буськ – Красне поблизу повороту в с. Сторонибаби. Питання було не вирішено протягом року. Це говорить про те, що райдержадміністрація не контролює виконання листів, підписаних ними ж. Комісією рекомендовано керівнику філії «Буський райавтодор» встановити знак 5.41 «Місце зупинки автобуса» в с. Сторонибаби  згідно листа заступника служби автомобільних доріг. Було звернено увагу керівнику райавтодору щодо накриття автобусної зупинки в селі Побужани.
Додатково комісія зобов’язала Буську райдержадміністрацію при розгляді питання відкриття нових маршрутів на засіданні тендерного комітету з питань пасажирських перевезень врахувати пропозиції жителів  сіл  Полтва, Новий Ріпнів щодо забезпечення їх маршрутним сполученням із  районним центром.  

Заступник голови районної ради                              Б. Гринишин







Немає коментарів:

Дописати коментар