суботу, 23 лютого 2013 р.

У Буську «свободівці» прийняли участь у виховній годині "Мова - душа народу"


В приміщенні Буського районного народного дому відбувся захід приурочений до Міжнародного дня рідної мови - "Мова - душа народу". В заході прийняв участь заступник голови Буської районної ради, свободівець Богдан Гринишин, який зачитав «Відозву до освітян, студентів школярів та їх батьків», автором якої є народний депутат України - Ірина Фаріон.
   Свободівець наголосив на посиленні наступу на українську мову міністерством освіти очолюване Д.Табачником та озвучив присутнім конкретні факти антиукраїнської діяльності міністра – зменшення прохідного балу з української мови під час вступу, скасування іспиту з української мови при завершенні бакалаврату, перехід на навчання іноземців з державної мови на - російську, ймовірне запровадження російської мови як предмету у середні школи, запровадження асиміляторського конкурсу вивчення російської мови «Лукоморьє» - все це свідчить про оголошену всередині країни боротьбу з українською мовою. ВО «Свобода» закликає Вас усіма прийнятними методами боронити нашу духовну незалежність: організовувати гуртки з вивчення історії української державності, активно здійснювати національне виховання через правдиві факти нашої історії.
   Також свободівці поширили листівки - «Відозва до освітян, студентів школярів та їх батьків» у наметі на території Буської автостанції.

Немає коментарів:

Дописати коментар